Activiteiten tijdens een personeelsfeest

25 november 2022 12:37

Activiteiten tijdens een personeelsfeest

Een personeelsfeest is een goede manier om de werknemers dichter bij elkaar te brengen en de sfeer op de werkvloer te verbeteren. Maar welke activiteiten voer je uit tijdens een personeelsfeest, zodat de werknemers elkaar beter leren kennen, maar niet om een vervelend wijze?

Er zijn diverse mogelijkheden om het contact tussen de werknemers te verbeteren. Wij raden aan om het bedrijfsfeest te combineren met enkele activiteiten. Organiseer dus niet enkel een feest, maar zorg daadwerkelijk voor contact door de activiteiten. Hieronder geven wij enkele ideeën.

Quiz

Niets is leuker dan nieuwe dingen leren. Hoe leuk is het om een quiz te organiseren dat gebaseerd is op het betreffende bedrijf? Stel leuke vragen over de werknemers, zodat de werknemers elkaar beter leren kennen. "Wie is er advocaat geweest, voordat dit persoon bij ons bedrijf kwam werken?" of "Wie lust er absoluut geen stamppot?". Grappige feiten, waarbij de werknemers elkaar tegelijkertijd beter leren kennen.

Karaoke

Wellicht zal de karaoke avond in het begin een beetje onwennig zijn, maar vaak duurt het even tot de personen de microfoon durven te pakken. Uiteindelijk pakt een karaokeavond altijd goed uit! Zorg dat er twee microfoons zijn, zodat de werknemers samen een duet kunnen zingen. Muziek brengt mensen bij elkaar! Daarbij kun je uiteraard ook een dj huren. Misschien dat dit zelfs dezelfde bruiloft dj wordt.

Workshop

Tijdens een workshop zal het ijs direct gebroken worden, aangezien jullie begeleid zullen worden door een professional. Door gezamenlijk nieuwe dingen te leren, komen de werknemers dichter bij elkaar. Een workshop zorgt vaak ook voor veel gespreksstof, waardoor de tijd na de workshop ook gezellig zal zijn.

Escaperoom

Een escaperoom is een perfecte manier om de communicatie tussen de werknemers te testen. Hoe goed kunnen de werknemers samenwerken? Tijdens de escaperoom zullen de werknemers samen moeten werken onder tijdsdruk. Zal dat goed gaan? Na de escaperoom krijg je vaak een uitslag en informatie over de oplossingen van de spellen. Vaak eindigt een escaperoom met veel gelach.

Scootertour

Nogmaals: nieuwe dingen ontdekken samen zorgt voor een sterkere band tussen personen. Dit geldt ook voor nieuwe locaties. Met een scooter tour zullen de werknemers nieuwe plekken ontdekken. Wellicht hebben zij speciale herinneringen aan een bepaalde locatie die zij zullen delen met de groep. Dit brengt hen ook weer dichter bij elkaar.

TV-show nadoen

Er zijn talloze leuke tv-shows te zien, denk aan Ik Hou van Holland, Ranking The Stars, Wie is de Mol, etc. Hoe leuk is het om zulke spellen te spelen met de werknemers? De shows zorgen vaak voor veel gelach en leuke informatie over de deelnemers. Zo leer je elkaar op een leuke wijze kennen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.