Accensys toont zich de ware ICT-partner

27 oktober 2016 15:46

Accensys toont zich de  ware ICT-partner

Wat ICT-ontzorging is kun je het beste aan de klanten van Accensys vragen. Zij kunnen voor de inrichting en het beheer van hun cloud computing en VoIP-telefonie, maar ook voor de levering en onderhoud van passende hard- en software volledig op de Woerdense dienstverlener rekenen.

Twintig jaar geleden begon directeur Anno Senten zijn bedrijf Accensys, dat staat voor ‘Accent op System Integration’. Het bedrijf groeide gaandeweg uit tot een totaalleverancier op het gebied van ICT. “Dat wordt letter voor letter waargemaakt”, zegt Ivar van Verseveld, Sentens compagnon en commercieel manager. “Als aanbieder van clouddiensten, hardware en van software, die we tevens ontwikkelen, spreekt de I voor zich. Maar we bieden daarnaast ook VoIP- telefonie aan, een flexibele en schaalbare oplossing en zeer kostenbesparend ten opzichte van analoge telefonie. Soms wel tot vijftig procent goedkoper. Daarmee is ook de C goed ingevuld”, aldus Van Verseveld.

“Wij werken vanuit de visie dat ICT voor onze klanten een commodity moet zijn”, zegt Senten. “Twee dingen zijn immers van cruciaal belang: de technologie moet gewoon werken, zodat de klant zich ongestoord met zijn core business kan bezighouden. Daarnaast moet de continuïteit van zijn bedrijfsprocessen gewaarborgd zijn. Doordat wij als cloud leverancier vanaf onze eigen servers hosten, kunnen onze klanten er gerust op zijn dat ze altijd bij hun goed beveiligde data kunnen. Dat is voor ondernemers een prettige geruststelling omdat wij merken dat bij veel ondernemers de vrees leeft dat ze in de cloud de controle over hun data kunnen verliezen.”

Van Verseveld geeft nog een mooi voorbeeld van een klant die zijn behoefte aan nachtrust pas kon bevredigen toen hij bij Accensys in de cloud ging. “Die klant zei: mijn hoofd was altijd mijn CRM-systeem, waardoor iedereen mij belde omdat ik als enige alles wist. Doordat we nu een centraal systeem hebben dat door iedereen te raadplegen is, kan ik veel relaxter werken en slaap ik eindelijk weer goed.”

Een ondernemer wil echter niet alleen ongestoord ondernemen, maar liefst ook groeien. Die groei wordt door zowel de cloud als de VoIP-diensten efficiënt gefaciliteerd. Van Verseveld: “Je hebt niet langer met fysieke beperkingen te maken omdat onze oplossingen virtueel zijn. Als het aantal werkplekken dus toeneemt kan een server op de eigen locatie van de klant ineens te klein blijken. Of te groot, want een klant kan ook met krimp te maken krijgen. In dat geval ga je bij ons minder afnemen en betaal je dus ook minder. Daarom is onze schaalbaarheid en flexibiliteit zo prettig. Een klant betaalt daardoor altijd alleen voor wat hij gebruikt.”

Het gebruiksgemak wordt verder vergroot doordat Accensys, zoals de naam al zegt, haar oplossingen ook verregaand heeft weten te integreren. “De integratie van onze VoIP dienst met onze software levert veel communicatief gemak”, zegt Senten. “Als onze klant gebeld wordt en het nummer is bij hem bekend, dan verschijnt direct de naam van de beller in het scherm. Ook wordt gevraagd of de klantenkaart geopend moet worden. Zodoende heb je direct de volledige rapportage in beeld van de beller. Het werkt door onze geïntegreerde totaaloplossingen allemaal veel efficiënter. Daarnaast bieden onze oplossingen onze klant ook helder overzicht over zijn processen, waardoor hij ook de vraag ‘waar sta ik nu?’ helder kan beantwoorden. Bovendien staat onze skilled support desk altijd klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen.”

Wie denkt dat deze service alleen voor grote bedrijven is weggelegd vergist zich. Accensys is ook sterk in het bedienen van het kleinere mkb, tot vijftig man personeel. Bij uitstek een groep die groeimogelijkheden heeft en erop mag vertrouwen dat dit met Accensys als partner ongestoord kan gebeuren.

www.accensys.nl

Tekst: Baart Koster / Fotografie: Ruud Voest

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.