5 voordelen van het gebruik van portofoons in plaats van mobiele telefoons

16 februari 2022 15:38

5 voordelen van het gebruik van portofoons in plaats van mobiele telefoons

Communicatie is een van de allerbelangrijkste interacties in een mensenleven. Mensen kunnen niet leven zonder met elkaar te communiceren, simpelweg omdat wij sociale dieren zijn en dingen voor elkaar krijgen door het gesproken woord over te brengen! In ons digitale tijdperk hebben telefoons een enorme verschuiving voortgebracht op het gebied van communicatie. Maar er zijn ook bepaalde situaties waar mensen ervoor kiezen te communiceren via portofoons, omdat deze krachtige voordelen bieden ten opzichte van mobiele telefoons. In dit artikel zullen we het hebben over 5 voordelen van de beste draagbare portofoons ten opzichte van mobiele telefoons.

1. Portofoons zijn ideaal voor noodsituaties

Daar waar telefoons vertrouwen op een mobiel netwerk dat tijdens noodsituaties vanwege een scala aan redenen kan instorten, kunnen portofoons in geval van nood, zoals een aardbeving, brand of overstroming, probleemloos worden gebruikt om te communiceren. Dankzij de radiofrequenties die  altijd beschikbaar zijn kun je met portofoons iedereen tegelijk op de hoogte te brengen, ongeacht het moment.

2. De robuustheid van goed ontworpen portofoons

Twee-weg radio's zoals Motorola walkie talkies zijn speciaal ontworpen om licht en duurzaam te zijn. De beste portofoons zijn meestal ruw vervaardigd, zodat deze toestellen niet snel zullen breken of beschadigd raken wanneer ze vallen. Daarnaast hebben portofoons een lange levensduur en kan de batterij gemakkelijk meer dan 18 uur meegaan.

3. Een portofoon is een eenmalige investering

Walkie talkies zijn vaak niet alleen goedkoper dan mobiele telefoons in aanschaf, maar er zijn ook geen vaste maandelijkse kosten van een servicecontract. Bovendien kunnen meerdere personen tegelijkertijd via hetzelfde radiosignaal worden verbonden, of zelfs dezelfde radio delen, waardoor de extra kosten van de apparatuurinvestering van elke werknemer kunnen worden beperkt. Hoewel bijvoorbeeld bidirectionele radio's wat hoger in de kosten kunnen oplopen bij aanschaf, zijn ze in vergelijking met de totale kosten van een mobiele telefoon nog steeds veel goedkoper en te allen tijde betrouwbaarder.

4. Duidelijke stemkwaliteit

Aangezien portofoons verbinding maken via radiosignalen, in tegenstelling tot mobiele telefoons die verbinding maken via cellulaire signalen, ben je altijd voorzien van een duidelijke spraakkwaliteit waaraan niet ontbreekt. Sterker nog, sommige walkietalkies beschikken zelfs over een geluidsreductiefunctie, zijn bestand tegen trillingen of hoge temperatuurniveaus en zijn waterdicht.

5. Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van een walkietalkie is rechttoe rechtaan. Ze vereisen minimale aandacht voor de bediening, aangezien er slechts enkele aanraaktoetsen zijn die onmiddellijke interactie met de andere persoon mogelijk maken. Hierdoor ben je verzekerd van een gemakkelijke manier van communiceren in diverse situaties.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.