5 tips bij het organiseren van een succesvol bedrijfsfeest

3 februari 2020 13:47

5 tips bij het organiseren van een succesvol bedrijfsfeest

Het organiseren van een succesvol bedrijfsfeest lijkt wel een vak apart te zijn. Eventmanagers hebben per slot van rekening niet zomaar jaren gestudeerd. Beslis je toch om het zelf te doen? Houd dan zeker rekening met onderstaande vijf tips die verder gaan dan de hapjes die je moet serveren.

Laat een feest ook echt een feest zijn

Een feest is een teken van waardering. Een moment waarop iedereen enthousiast mag zijn en zich welkom mag voelen. Tijdens de openingsspeech hoeft dan ook niemand zware woorden in de mond te nemen. Langetermijnstrategieën, omzetverwachtingen en economische prognoses houd je dan ook voor in de boardroom. Op het bedrijfsfeest maak je ruimte om waarderend en positief te zijn. Lekkere hapjes en zelfs rode wijn of een verrassende cocktail mogen heus wel geschonken worden. Een drankje doet net wonderen! Op voorwaarde natuurlijk dat je het alcoholgebruik binnen de perken houdt…

Communiceer duidelijk

Zorg ervoor dat uitnodigingen tijdig de deur uit zijn en dat er een centraal aanspreekpunt is, waar de gasten hun aanwezigheid of afwezigheid kunnen bevestigen. Geef meteen ook mee waar ze met vragen terecht kunnen. De praktijk leert immers dat gasten vaak nog met allerlei vragen kampen. De dresscode is bijvoorbeeld een eerste vraagstuk, net zoals de vraag of ook de partner al dan niet welkom is en of (en waar) er parkeergelegenheid is. Dergelijke zaken kan je samen met de uitnodiging communiceren. Ook een te verwachten eindtijd zien gasten graag op de uitnodiging verschijnen. Vergeet echter niet om een week voor het bedrijfsfeest nog even een herinnering uit te sturen met praktische informatie.

Houd rekening met het weer

Een bedrijfsfeest hoeft heus niet in een donkere zaal plaats te vinden. Onder een warme zomerzon kan een bbq of tuinfeest met een begeleidend bandje echt wel verrassend leuk zijn. Toch moet je dan altijd wel een alternatief hebben wanneer het weer andere plannen in petto heeft. Een tent waar iedereen kan schuilen en een dansvloer die niet meteen spekglad wordt, is bijvoorbeeld een vereiste.

Creëer rustige hoekjes

Sommigen willen misschien wel plaatsnemen op de dansvloer en houden ervan om de sterren van de hemel te dansen, maar anderen willen vooral even gezellig kletsen. En dan zijn er nog de medewerkers die graag even het feestgedruis afzweren om lekker stil tot rust te komen. Dat hoeft allemaal geen probleem te zijn, op voorwaarde dat je ook een aantal rustigere plekjes voorziet. Denk daarom goed na over de inrichting en zorg dat iedereen een fijne tijd kan beleven.

Tref veiligheidsmaatregelen

Op een bedrijfsfeest kan het er al eens heftig aan toegaan, zeker wanneer de wijn in de man is. Denk daarom goed na hoe je de veiligheid van je gasten zal waarborgen. Alles waarover men kan struikelen, haal je beter weg. Opvallende waarschuwingstekens waardoor we het hoofd niet stoten en een of meerdere brandblusapparaten voor wanneer niet alleen de genodigden in vuur en vlam staan, zijn eveneens noodzakelijk. Vergeet ten slotte ook niet even te overleggen met je verzekeraar om de voornaamste risico’s te verzekeren. Want een geslaagd bedrijfsfeest is een veilig bedrijfsfeest. Niets meer, niets minder.

 

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.