5 dingen die je niet moet vergeten als je op een beurs staat

6 oktober 2023 13:26

5 dingen die je niet moet vergeten als je op een beurs staat

Om meer naamsbekendheid op te bouwen, kun je met je bedrijf op een beurs gaan staan. Als je dit al vaker gedaan hebt, hoeven wij je waarschijnlijk niet meer te vertellen wat je allemaal mee moet nemen. Heb je binnenkort je eerste beurs? Dan wil je uiteraard geen modderfiguur slaan. Daarom lees je hier welke 5 dingen je niet moet vergeten als je op een beurs staat.

1) Verlengsnoeren

We trappen dit lijstje af met een voorwerp waar je misschien niet direct aan denkt. Toch is het wel verstandig om verlengsnoeren mee te nemen als je op de beurs staat. Iedere stand heeft vaak stroom, maar de kans is aanwezig dat je te weinig stopcontacten tot je beschikking hebt. Hierdoor kun je misschien niet alles laten zien wat je wilt of moet je bepaalde apparaten uit laten staan. Dit voorkom je door verlengsnoeren mee te nemen. Je hebt dan eigenlijk altijd voldoende stopcontacten tot je beschikking om bezoekers alles te laten zien wat je te bieden hebt.

2) Ducttape

Als je op een beurs staat, kan het geen kwaad om altijd een rolletje ducttape mee te nemen. Je houdt er misschien geen rekening mee, maar er kunnen zich verschillende problemen voordoen in jouw stand. Een aantal van deze problemen kun je betrekkelijk makkelijk oplossen, bijvoorbeeld met behulp van een stukje plakband. Je kunt er loshangende kabels mee afplakken om te voorkomen dat iemand erachter blijft haken. Daarnaast kun je ook spullen die kapot gaan soms makkelijk en snel repareren met ducttape.

3) Naamkaartjes

Of je nu zelf in een beursstand staat of collega’s stuurt, het is altijd belangrijk om voor naamkaartjes te zorgen. Door badges met een naam te dragen, weten bezoeker van de beurs direct met wie ze te maken hebben. Bovendien zorgen naamkaartjes ervoor dat je professioneel overkomt. Het kan gebeuren dat iemand zijn badge kwijtraakt. Om te voorkomen dat deze persoon de rest van de beurs zonder naamkaartje loopt, zorg je altijd voor een aantal reservekaartjes.

4) Presentatiemappen

De meest bedrijven staan niet alleen op beurzen om hun naamsbekendheid te vergroten, maar ook om hun producten en/of diensten te verkopen. Als dit laatst ook voor jou geldt, is het handig als je mensen kunt laten zien wat je te bieden hebt. Vandaar dat presentatiemappen ook onmisbaar zijn als je op de beurs staat. In deze mappen kun je bijvoorbeeld foto’s stoppen van producten of diensten die je levert. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van je bedrijf.

5) Promotiemateriaal

Sommige mensen doen direct aankopen op een beurs, maar veel bezoekers willen er liever eerst nog even over nadenken voordat ze ergens ‘ja’ op zeggen. Zorg er daarom voor dat je ook visitekaartjes en brochures bij je hebt om uit te delen. Mensen kunnen de belangrijkste informatie zo in alle rust tot zich nemen en bovendien hebben ze de gegevens van de persoon met wie ze op de beurs contact hebben gehad. Dit verlaagt de drempel om contact op te nemen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.