4 verzendmaterialen die van pas komen voor brievenbusverzendingen

14 december 2022 08:53

4 verzendmaterialen die van pas komen voor brievenbusverzendingen

Wanneer je een webshop start, is het verstandig om na te denken over je assortiment en hoe je het wilt gaan verzenden. Dit mede omdat brievenbuspost aanzienlijk in de kosten scheelt ten opzichte van pakketverzending. Zeker wanneer je gratis verzending aanbiedt, kan het de moeite waard zijn om het bij brievenbuspost te houden. Voor verzending via brievenbuspost bestaan verschillende verzendmaterialen die van pas kunnen komen. We bespreken er een aantal in dit artikel.

Bubbeltjesenveloppen

Een veelgebruikt medium voor brievenbuspost zijn de zogenaamde bubbeltjesenveloppen. Deze houden de inhoud van de envelop veilig door middel van de kleine luchtkussentjes. Bubbeltjesenveloppen bestaan er in verschillende maten. Het jammere van die verschillende maten en bubbeltjes enveloppen in het algemeen, is dat ze relatief zwaar zijn en het onderlinge gewicht ondanks het formaat weinig verschilt. Daardoor voegt de envelop zelf relatief veel gewicht toe aan de verzending, waardoor je al heel snel postzegels bij moet plakken, waardoor je verzending meteen een stuk duurder wordt. Desalniettemin kan toch het moeite waard zijn om bubbeltjesenveloppen in verschillende maten op voorraad te hebben om het gewicht wel zo laag mogelijk te houden en daardoor hopelijk een postzegel kunt uit te sparen.

Brievenbusdozen

Een ander nadeel van bubbeltjesenveloppen, is dat ze volume toevoegen aan je verzending. Dat komt door de eerdergenoemde luchtkussentjes. Deze zorgen ervoor dat hetgeen je verzendt een stuk dikker wordt dan de daadwerkelijk inhoud van de envelop. Om ervoor te zorgen dat je toch meer verschillende producten door de brievenbus kunt laten bezorgen, kun je ervoor kiezen om in plaats van bubbeltjesenveloppen brievenbusdozen te gebruiken. Dit zijn kartonnen verzenddozen die gemaakt zijn om door de brievenbus te passen. Er passen bijvoorbeeld vaak boeken van een gemiddeld formaat in. Die krijg je in een bubbeltjesenvelop niet door de brievenbus.

Verzendzakken

Ook zo’n brievenbusdoos weegt natuurlijk wel wat. Als je echt wilt besparen op het gewicht van je verzendverpakking, kun je overwegen om voor verzendzakken te kiezen. Dit zijn zakjes van plastic die vocht-, stof- en vuilafstotend zijn en een zelfklevende sluiting hebben. Zo vergroot je de kans dat je een postzegels kunt uitsparen. Helaas lenen ze zich echter niet voor het verzenden van producten die gemakkelijk beschadigd kunnen raken. Want hoewel zo’n verzendzak vocht en vuil buitenhoudt, biedt het verder weinig bescherming. Daarom zie je ze vooral gebruikt worden voor het verzenden van kleding. Ook op AliExpress worden ze veel gebruikt door verkopers.

Kartonnen enveloppen

Papieren envelopjes zijn niet echt een professioneel verzendmateriaal voor webshops, maar kartonnen enveloppen kunnen dat wel zijn. Ze bieden wat meer bescherming tegen impact dan verzendzakken, hoewel natuurlijk niet zo veel als bubbeltjesenveloppen. Ze zijn dus en voegen daarom in de hoogte weinig volume toe aan het product, hoewel ze dat in de breedte en lengte wel doen omdat ze nu eenmaal stijf zijn en daar niet op kunnen inboeten. Ook kartonnen enveloppen lenen zich goed voor bijvoorbeeld boeken, maar niet zozeer voor zaken die tamelijk breekbaar zijn.

Zo zie je dat je goed moet nadenken over welke verzendmaterialen je kiest. Niet alleen omdat gewicht een rol speelt in de frankering en dus de kosten, maar ook omdat je product onbeschadigd moet aankomen én daadwerkelijk door de brievenbus moet passen. De kosten van de verzendmaterialen zelf vallen vaak erg mee als je ze in bulk bestelt. Dat is in ieder geval zo bij Easypack.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.