4 redenen om aan het werk te gaan als IT-consultant

9 augustus 2023 11:48

4 redenen om aan het werk te gaan als IT-consultant

Ben jij een IT-er in hart en nieren en ben je wel toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn er genoeg bedrijven die jou dolgraag binnen willen halen. De wereld van IT blijft groeien. Er is dan ook ongelooflijk veel vraag naar mensen met ervaring, kennis en de benodigde motivatie. Als IT-consultant ben jij verantwoordelijk voor het informeren van bedrijven over de doelstellingen die zij willen behalen op het gebied van digitale werkprocessen en diensten. Jij bepaalt dus voor een groot deel het succes van het bedrijf. Een waardevolle taak.

Overweeg jij om je aan te melden als consultant bij https://www.fresh-minds.nl/? Of wil je misschien wel als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan? Maar ben je nog niet overtuigd van jouw wens om deze taak te vervullen? Laat je dan inspireren door de volgende vier redenen om aan het werk te gaan als IT-consultant.

1.Geen dag is hetzelfde

Ben jij iemand die altijd zoekt naar nieuwe uitdagingen? Die zich snel verveelt en liever afwisselend werk doet? Dan is dit zeker een functie die bij jou past. Het fijne van dit werk is dat je heel veel verschillende projecten aan kunt pakken. Je bent niet gebonden aan een enkele klant. Je ziet ongelooflijk veel verschillende klanten en deze vragen allemaal om geheel andere oplossingen. Dit vraagt niet alleen om de nodige creativiteit. Je wisselt hierdoor eigenlijk altijd van baan. Geen dag is hetzelfde. Je zult je dan ook niet snel vervelen als je gaat werken bij een ICT-consultancybedrijf.

2.Intern opleidingen volgen

Als IT-consultant ben je nooit uitgeleerd. De digitale wereld verandert snel. Je zult dus constant je kennis bij moeten spijkeren om de klant te kunnen helpen. Dit betekent ook dat je intern nog de nodige opleidingen moet volgen. Bij veel bedrijven is dit gelukkig ook mogelijk. Zij hebben er net als jij veel baat bij als het personeel over de juiste kennis beschikt. Daarom wordt hier doorgaans voldoende budget voor vrijgemaakt, zodat je altijd verder kunt leren. Dus naast kennis opdoen in de praktijk, leer je ook middels opleidingen veel bij. Waardevolle informatie waar je zowel nu als later veel aan gaat hebben. Uitgeleerd? Dat nooit!

3.Veel ervaring op korte termijn

Juist doordat het werk zo afwisselend is, doe je op korte termijn heel veel ervaring op. Je leert gemakkelijk te wisselen tussen verschillende bedrijven en telkens weer met een creatief plan te komen om de doelstellingen van de klant te behalen. Dit leidt er tevens toe dat je een heel groot portfolio kunt tonen als je op zoek gaat naar een andere klus of werkgever. Dit, zonder dat je direct als een zogenaamde ‘jobhopper’ wordt beschouwd.

4.Baanzekerheid

De vraag naar goede ICT-consultants is zó hoog, dat je eigenlijk altijd wel verzekerd bent van een baan. Het komt zelden voor dat een ICT-consultant lang werkloos is. Dit geeft natuurlijk veel zekerheid voor de toekomst. Bovendien kun je ook heel eenvoudig als zelfstandige aan het werk gaan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.