3 redenen waarom een event app inzetten op zakelijk event een goed idee is

9 oktober 2023 14:00

3 redenen waarom een event app inzetten op zakelijk event een goed idee is

Als er iets is dat we geleerd hebben van de pandemie is dat fysieke zakelijke events verbinden. Hoewel thuiswerken een blijvertje is en we op veel vlakken genoeg vanuit huis of een andere flexibele plek kunnen doen, kunnen vruchtbare en interactieve zakelijke events niet zomaar worden ingewisseld door een sessie op Zoom.

Je merk, product of dienst in the picture zetten, kan vaak toch het beste op een fysieke beurs of evenement. Om als organisator de zalen goed vol te krijgen, mensen actief mee te laten doen en hierbij je zakelijke kansen optimaal te benutten, is een event app het ideale middel. In dit artikel lees je er meer over en geven we je enkele redenen waarom zo’n app ideaal is voor jouw zakelijke event.

Wat is een event app precies en wanneer zet je zo’n app in?

Door de lockdowns en de daarbij horende restricties is de digitalisering de laatste jaren in een sneltrein gegaan. Hoewel er in diverse branches gebruik kan worden gemaakt van nieuwe digitale ontwikkelingen is de evenementenbranche een interessante om als voorbeeld te gebruiken. Er zijn namelijk weinig branches waarin de afgelopen jaren zoveel en snel geschakeld moest worden als in deze branche. Daar komt het gemak van een event app goed bij van pas.

Een event app is, zoals de naam het al zegt, een handige applicatie die voor, tijdens en na een evenement kan worden ingezet. Zo’n app zorgt ervoor dat je van bezoekers actieve bezoekers maakt die op ieder moment meer te weten kunnen komen over je zakelijke event. Daarom is een event app voor de meeste evenementen in verschillende branches een interessante toevoeging met absolute meerwaarde. Denk aan zakelijke events, maar ook aan festivals, sportevenementen en grote beurzen.

1. Het middel voor alle basisinformatie voor het event

Het grootste deel van de Nederlanders gebruikt een smartphone. Voor de jongere generatie (Gen Z en Millennials) is het gebruik van de smartphone helemaal niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Zij gebruiken het device voor vrijwel alles: het versturen van e-mails, het maken van content, het checken van het nieuws en ga zo maar door. Deze generatie weet als geen ander hoe diverse apps werken en wat ze eraan hebben. Ook de oudere generaties X en Xennial (voor de Millennials) gebruiken hun smartphone dagelijks.

Daarom is het ontwikkelen van een event app voor je zakelijke event een logische stap. Niet alleen omdat bezoekers of zakelijke partners zo’n app kunnen gebruiken op de dag zelf, maar ook juist om aan informatie over het evenement te komen voordat het zakelijke evenement plaatsvindt. De event app is hiermee dé bron van informatie waar alles te vinden is over het event: de openingstijden, het programma, de prijzen en ga zo maar door. Men heeft met een smartphone en de app overal toegang tot deze informatie.

2. Inzetten van real-time communicatie op event

Goede communicatie is van groot belang bij een zakelijk event. Niet alleen om je bezoekers te informeren over wat ze waar kunnen vinden, maar ook om bezoekers actief te betrekken bij je event. Dat begint al voordat het evenement begint en wordt doorgetrokken op de dag(en) zelf. Een event app is namelijk het ideale middel voor real-time communicatie op het evenement zelf. Dit kan door middel van pushberichten wanneer er bijvoorbeeld een bepaalde lezing begint of als er een interactieve activiteit te volgen is.

Doordat de laatste jaren zoveel stappen zijn gemaakt op het gebied van digitalisering en apps is er van alles mogelijk met een event app. Bezoekers kunnen hun favoriete onderdelen aanvinken en zo een eigen planning voor een dag maken en kunnen daarvan op de hoogte worden gehouden als ze willen. Een event app komt eveneens goed van pas als er iets op een duidelijke en snelle manier moet worden gecommuniceerd aan bezoekers, bijvoorbeeld de aankondiging van een gast of juist de annulering van een bepaald agendapunt.

3. Gebruik van event app is ontzettend toegankelijk en flexibel

Tot slot is het goed om te weten dat het gebruik van een event app heel toegankelijk is. Vrijwel iedereen kan ermee aan de slag gaan om zo een toegankelijk en eenvoudig communicatiemiddel te hebben. Tijdens de pandemie moesten bedrijven en organisatoren van evenementen enorm snel kunnen schakelen in hun informatietoevoer van fysieke en online events. De constant veranderende regels zorgden voor een grote vraag naar een eenvoudig CMS voor event apps.

Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we tegenwoordig met gemak gebruik kunnen maken van dergelijke dummy-proof software zonder dat je er verstand van hoeft te hebben. Informatie die in de app wordt weergegeven kan binnen no time worden aangepast, waardoor je op ieder moment van de dag kunt zorgen voor actuele informatie over en vanaf je zakelijke evenement. Zo is de event app van een handig extraatje naar een onmisbaar onderdeel voor ieder zakelijk evenement gegaan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.