2024 is een perfect moment om logistiek te vernieuwen

4 januari 2024 17:37

2024 is een perfect moment om logistiek te vernieuwen

Het nieuwe jaar gaat gepaard met nieuwe kansen en het is een ideaal moment om je logistieke vloot eens te herzien. Dus laten we eens kijken wat de voordelen zijn, zowel van geheel nieuwe voertuigen als het aanschaffen van jonge occasions.

Waarom je wagenpark upgraden?

Nieuwe bedrijfswagens vergen natuurlijk een behoorlijke investering, maar er staan ook een groot aantal voordelen tegenover. Ten eerste zijn nieuwe en jonge gebruikte voertuigen een stuk zuiniger, aangezien ze beschikken over betere en zuinige motoren. Een ander groot voordeel, en iets dat je werknemers zeker zullen waarderen, is de veiligheid van nieuwe wagens. Ze zijn namelijk uitgerust met extra veiligheidsopties en bieden tevens een grotere mate van comfort.

Zowel voor nieuwe als (jonge) occasions heb je de keuze uit tal van merken en modellen, zodat je wagens kunt selecteren die perfect aansluiten op de behoeften van jouw bedrijf. Van een kipper tot een bakwagen, en van een trekker tot een bestelbus. Een bestelbus kopen is ook voor startende ondernemers een goede investering, aangezien het een lichte bedrijfswagen is die universeel inzetbaar is. Voor het transporteren van goederen, maar ook voor het opslaan van materialen die je tijdens het werk nodig hebt. Bestelbusjes hebben een gesloten ombouw, wat zorgt voor extra bescherming tegen diefstal.

Waar je op moet letten bij het kopen van een (nieuwe) bedrijfswagen

Zowel bij het aanschaffen van een nieuwe wagen, en vooral bij een jonge occasion, zijn er een aantal zaken om in de gaten te houden. Ten eerste het merk, want deze hebben ieder zo hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn bepaalde merken bijvoorbeeld duurder in onderhoud, terwijl andere merken bekend staan als onverwoestbaar.

Het formaat is iets anders om rekening mee te houden, evenals de toegang tot bijvoorbeeld de laadruimte. Dit is iets dat je vooral in de gaten moet houden bij het aanschaffen van een bestelbus, zodat je altijd voldoende ruimte hebt en je goederen makkelijk in- en uit kunt laden.

Vervolgens komen we aan bij het aantal gereden kilometers. Uiteraard heb je van een nieuwe wagen langer plezier, terwijl je bij een tweedehands bedrijfswagen minder geld kwijt bent. Het is verstandig om de juiste wagen te vinden die past bij jouw budget, zodat je uiteindelijk de meest kwalitatieve wagen(s) aanschaft voor jouw onderneming.

Tenslotte is het erg belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare partner als het gaat om het daadwerkelijk vernieuwen van je logistieke vloot. Het maakt niet uit of je één of meerdere voertuigen wil aanschaffen en of je wel of geen gebruik maakt van een financial lease, je wil natuurlijk wel handelen op een veilige en snelle manier. Let bijvoorbeeld op de aankoopgarantie, of het voertuig voorafgaand wordt geïnspecteerd op een aantal belangrijke punten, en of jouw nieuwe bedrijfsbolide snel kan worden geleverd.

Extra tips

Het aankopen van een nieuw voertuig is en blijft een spannende onderneming, en daarom hebben we hieronder een aantal belangrijke punten op een rij gezet die tijdens een voertuiginspectie worden gecontroleerd:

  • Remmen, banden, vering en de verlichting
  • Hydrauliek en de compressor
  • Eventuele beschadigingen aan de buiten- of binnenzijde
  • Het formaat, type, de euronorm en de tankinhoud
  • Werking van de airco en cruise control
  • Extra (veiligheids)opties
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.