Angels & Dragons maakt investeren in mkb-bedrijven zo laagdrempelig mogelijk

24 januari 2023 15:41

Angels & Dragons maakt investeren in mkb-bedrijven zo laagdrempelig mogelijk

Growth Accelerators Edwin & Julia laten in hun YouTube-liveshow ‘Angels & Dragons’ op 7 februari 2023 om 20.00 uur zien hoe je kunt (starten met) investeren in groeiende mkb-bedrijven. Iedereen is welkom bij de liveshow waar bedrijven zich presenteren en om hen financieel of met hun netwerk te ondersteunen. 

Investeerders investeren veel in vastgoed, maar dit is door wet- en regelgeving in Nederland veel minder aantrekkelijk geworden. De overdrachtsbelasting werd verhoogd en vergunningen verder aangescherpt. Tevens investeren mensen veel in aandelen op de beurs, waarmee je investeert in grote bedrijven waarop je als investeer geen grip kan krijgen. Door te investeren in mkb-bedrijven help je lokale ondernemers en economie groeien.

Lokale ondernemers helpen

Tijdens de YouTube-liveshow ‘Angels & Dragons’ van Growth Accelerators Edwin & Julia presenteren Nederlandse bedrijven zich die op zoek zijn naar investeerders. Iedere geïnteresseerde kan deze bedrijven steunen met een financiële bijdrage, hun netwerk en/of kennis. De oprichters van de liveshow geven elke maand een masterclass over hoe je een betere investeerder wordt. Daarnaast zoeken zij elke maand nieuwe innovatieve bedrijven om te helpen met groeien.

400.000 euro startkapitaal voor Bon Hydroponics

Tijdens de vorige editie van de YouTube-liveshow presenteerde Bon Hydroponics zich. Dat bedrijf heeft als doel om 5.000 m2 aan kassen te bouwen om de zelfvoorzienendheid van Curaçao te vergroten. Binnen een week na de presentatie was de gewenste investering van 400.000 euro rond. Ondernemer Edwin Schaafsma legt uit waarom het zijn passie is om te investeren in mkb-bedrijven: “Het is geweldig om te kunnen investeren in bedrijven uit een branche met een ondernemer aan het roer waar je een klik mee hebt. Door te investeren in mkb-bedrijven help je de lokale ondernemer en economie groeien.”

Zelfvoorzienend Curaçao

De ondernemers achter Bon Hydroponics hadden hun plan voor deze farm al langer liggen, maar konden geen startkapitaal vinden. Growth Accelerators Edwin & Julia hebben hen geholpen aan een goede pitchdeck en de mogelijkheid gegeven om te pitchen in hun liveshow ‘Angels & Dragons’. Binnen een week na de presentatie was de gewenste investering van 400.000 euro rond. De ondernemers achter Bon Hydroponics hebben inmiddels de grond verworven en starten met de bouw van een 5.500 m2 groot kassencomplex voor het kweken van bladgroenten en kruiden op deepwater hydroponics. Een biologische aanpak die energiezuinig, waterbesparend en vrij van bestrijdingsmiddelen is. Edwin & Julia vertellen: “Wij zijn trots op deze enorme ontwikkeling die Bon Hydroponics doormaakt. Ook wij hebben in hen geïnvesteerd omdat we het jammer vinden dat bijna alle groentes op Curaçao vanuit Nederland worden ingevlogen. Zij laten zien dat dit duurzamer kan en zetten hiermee een flinke stap in de zelfvoorzienendheid van het eiland.”

Over Edwin & Julia:
Het ondernemerskoppel Edwin Schaafsma en Julia Kizimenko helpt ondernemers op weg naar groei en succes. Zij delen hun business-ervaring en knowhow met ondernemers waardoor het groeiproces soepel verloopt.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.