Onzekerheid in jouw onderneming vermijden doe je zo

25 mei 2020 11:18

Onzekerheid in jouw onderneming vermijden doe je zo

Een eigen bedrijf brengt altijd een aantal onzekerheden met zich mee. Zo is het succes van veel ondernemingen onder meer afhankelijk van de economische situatie. Dat heeft de coronacrisis maar weer eens bewezen. Dat is een factor die niet is voorzien, maar er zijn ook aspecten die wel te voorzien zijn en de basis vormen voor onzekerheid. Bijvoorbeeld als het gaat om juridische zekerheid. Het is onmogelijk om als ondernemer overal op voorbereid te zijn. Daarom is het belangrijk om bepaalde risico’s af te dekken. Heb jij bijvoorbeeld wel de juiste verzekeringen voor je bedrijf afgesloten? Of heb je een huurovereenkomst voor je bedrijfspand en personeel in dienst?

Juridische risico’s voor ondernemingen

Je loopt met een eigen bedrijf altijd bepaalde risico’s. Het is aan jou of je de voorkeur geeft aan het zoveel mogelijk indekken voor de gevolgen van specifieke risico’s. Onzekerheid is verbonden met het ondernemerschap en het is ook een keuze om bepaalde risico’s te accepteren. Bijvoorbeeld door niet te kiezen voor indekking, maar pas te anticiperen als er sprake is van een probleem dat zich voordoet. Dat kan variëren van het opzeggen van arbeidscontracten met personeel tot een eenzijdige beëindiging van de huurovereenkomst van je bedrijfspand. Dat zijn situaties, waarin juridische bijstand uitkomst biedt. Het is dan handig om een advocaat in de buurt te hebben. Bijvoorbeeld als je in Utrecht een bedrijf hebt door een advocatenkantoor Utrecht te benaderen. Het is dan wel aan te raden om een advocaat te zoeken die gespecialiseerd is in het betreffende rechtsgebied. Zo houdt Tomlow Advocaten zich onder meer bezig met huurrecht en arbeidsrecht als rechtsgebieden.

Bedrijfsrisico’s verzekeren

Er zijn risico’s om na het ontstaan op te anticiperen en er zijn risico’s waar de gevolgen maar beter vooraf zijn in te dekken. Bijvoorbeeld door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om schade te dekken die jij of je werknemer tijdens het werk veroorzaakt. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering komt van pas om de gevolgen van beroepsfouten te dekken. Zo biedt een gebouwenverzekering in de vorm van een zakelijke opstalverzekering uitkomst door schade aan je eigen bedrijfspand door storm of brand. Heb je een onderneming met voorraad, machines of ander materieel dan is daar een aparte verzekering voor af te sluiten. Bijvoorbeeld in de vorm van een bedrijfsmiddelenverzekering of zakelijke inventarisverzekering. Het is aan te raden om als ondernemer de middenweg te vinden om onzekerheden af te dekken of het risico te nemen en na het ontstaan te anticiperen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.