Gepubliceerd op 29 maart 2019

BLIJVEND JE EIGEN STEMPEL DRUKKEN

Hoe vaak wordt u op een congres niet aangesproken door iemand met een onopvallend naamkaartje, zo’n plastic hoesje dat na afloop wordt weggegooid? Wanneer stond u nog stil bij de bewegwijzering binnen een gebouw, niet omdat u twijfelde maar omdat het bord zo mooi was? En toen u die ene messing naamplaat tussen al die metaalkleurige zag, sprong die er niet uit? Onze eerste kennismaking met een bedrijf of zakenrelatie wordt meestal voorafgegaan door die met een badge, bord of plaat. Wat fantasieloos en standaard is laat geen indruk na, wat in het oog springt wél. Vaak is zo’n product gemaakt door RoyalPosthumus.

Tekst: Jeroen Kuypers

De ondernemer beschouwt zichzelf graag als hét visitekaartje van zijn bedrijf. Zijn of haar vlotte optreden, krachtige handdruk en gulle lach wekken vertrouwen in de dienst of het product die het bedrijf op de markt brengt. Maar een onderneming is net als een inktvis: de tentakels gaan alle kanten op en stuk voor stuk vormen ze een visitekaartje. De chauffeur die de goederen bezorgt is er een, de receptioniste die de telefoon aanneemt, de medewerker die de stand op de vakbeurs bemant. Maar zoals een fysiek visitekaartje een ‘ding’ is en geen persoon, zo kunnen ook voorwerpen de functie van figuurlijk visitekaartje overnemen. Iedere ondernemer weet dat ongepoetste schoenen een slechte indruk maken en de verkeerde aftrap voor een deal vormen. Hetzelfde geldt voor slordig gemaakte en zielloze wegwijzers, naamplaten, stempels en borden.

Machines en meesterschap

RoyalPosthumus is een bedrijf dat al sinds 1865 van het promotionele belang van dergelijke producten overtuigd is. Het begon halverwege de negentiende eeuw, als een maker van vooral stempels, maar geleidelijk aan is het assortiment uitgebreid tot zo ongeveer alles wat een zakelijke klant nodig heeft om zich op papier of aan de gevel kenbaar te maken. Omdat het al zo lang bestaat mag het zich tooien met het predicaat koninklijk. Al zo lang het operationeel is excelleert RoyalPosthumus in vakmanschap, maar het bedrijf zou nooit tot op de dag van vandaag zo’n vooraanstaande rol kunnen spelen als het dit meesterschap niet combineerde met machines. Door gebruik te maken van de modernste laser- en graveertechnieken krijgen bijvoorbeeld naamplaten van staal en RVS een markante uitstraling. RoyalPosthumus kan die platen echter ook leveren in aluminium, messing of zelfs gegoten brons. Wat functioneel is mag ook mooi zijn, kán ook beter maar mooi zijn. Schoonheid is in dit geval een essentieel aspect van de functionaliteit.

Individueel tot in de puntjes

Natuurlijk kosten dergelijke producten meer dan gestandaardiseerde, maar mede door de grote productiecapaciteit van de werkplaats blijven de prijzen aantrekkelijk. Bovendien heeft een dergelijk product een hoge meerwaarde. Het doet langer dienst dan een doorsneeproduct en het genereert tijdens die levensduur veel meer attentie. Een badge zoals gemaakt door RoyalPosthumus verliest nooit zijn glans, een bewegwijzering blijft informatief, een stempel op karton, rubber of metaal ook na generaties nog herkenbaar. Wie zich helemaal van de massa wil onderscheiden kan door RoyalPosthumus zelfs in de achterzijde van zijn smartphone zijn naam en logo laten graveren en zo individueel zijn tot in de puntjes. Is dat immers niet de bedoeling van elk ‘eigen’ bedrijf?  Je eigen stempel drukken op je omgeving, blijvend en niet eenmalig, doe je als bedrijf met de producten en techniek van RoyalPosthumus.

Voor meer informatie, ga naar: www.royalposthumus.nl