Gepubliceerd op 7 december 2017

‘De Wereld van Koffie’

LIMCAF opende op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2017 de deuren van haar nieuwe bedrijfspand aan de Nijverheidsweg 25 in Stein. LIMCAF, al dertig jaar een begrip voor het zuiden, heeft hier een prachtige showroom gerealiseerd, waarin de klant mee wordt genomen in ‘De Wereld van Koffie’.

In deze modern ingerichte bedrijfsruimte toont LIMCAF haar bezoekers alle facetten van koffie en de bereidingsmogelijkheden. Van een eenvoudige koffiemachine voor op het werk tot een hoogwaardige espressomachine voor horeca of kantoor. Ook voor de particulierenmarkt biedt LIMCAF koffiemachines, producten en service aan door het verworven JURA-dealerschap.

Koffie? Het is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in het zakelijk verkeer in Limburg, waar koffie zo ongeveer tot de dagelijkse levensbehoeften mag worden gerekend. Koffie staat zowat op elke vergadertafel. Limburgers zijn echte koffieliefhebbers. LIMCAF Koffie Service Systems is sinds 1987 een vertrouwde naam voor een lekkere kop koffie en thee.

PASSIE EN BELEVING

LIMCAF is recent een vergaande samenwerking aangegaan met Van Tienen drankautomaten uit het Brabantse dorp Zeeland. LIMCAF is een bekende naam in Limburg en heeft, net als Van Tienen, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Dat schept natuurlijk een hechte band. Zowel LIMCAF als Van Tienen hechten namelijk veel waarde aan het persoonlijk contact met hun klanten en leveranciers en blijven beide vanuit hun huidige vestigingsplaats werkzaam. Beide bedrijven zijn echte familiebedrijven en dat merk je vooral aan de oprechte band met elkaar, het personeel en de klant.

Nadat Jean Duckers, de oprichter van LIMCAF in 1987, in 1993 kwam te overlijden, zetten zijn echtgenote Evelyne en dochter Sandra het bedrijf met succes voort. “Vader ontdekte de passie en beleving voor koffie in de koffiebranderij waar hij werkte”, aldus Sandra. “Op enig moment zette hij de stap om zijn eigen zaak voor koffie en koffieservices te beginnen. Je mag wel zeggen dat hij door zijn kennis van koffie en zijn passie voor het product gaandeweg uitgroeide tot dé koffie-expert in Limburg. Toen hij ziek werd en overleed, heb ik de zaak samen met mijn moeder voortgezet.”

NIEUW JASJE

De zaken gingen voorspoedig, maar inherent aan de groei werd de zaak, gevestigd aan het Keerend in Stein, te klein. Uitbreiding was aan de orde om mee te kunnen gaan in de nieuwste marktontwikkelingen. Begin 2017 ontmoetten Sandra Duckers, directeur van LIMCAF, en Maarten van Tienen, algemeen directeur van Van Tienen drankautomaten, elkaar.

Ze namen een besluit om samenwerking aan te gaan; om LIMCAF als zelfstandig bedrijf met kennis en ondersteuning van Van Tienen de volgende stap in de historie van het familiebedrijf te laten maken. Aan de Nijverheidsweg in Stein werd de ruimte gevonden om de zaak in een heel nieuw jasje te steken.

KOFFIE IS EMOTIE

In een tijd waarin iedereen een goede kop koffie weet te waarderen, is zowel de kwaliteit van de koffie alsook ook de machine van grote waarde. LIMCAF is dealer van diverse topmerken, zoals Jura, Egro en Rancilio. LIMCAF biedt een veel- zijdig aanbod aan heerlijke koffiemelanges van A-merken, zoals Simon Lévelt, Douwe Egberts, Nescafé en onze eigen Van Tienen private labels. Veel van deze soorten zijn voorzien van duurzame certificeringen, zoals Fairtrade, Eko, Max Havelaar, Utz Certified, Nescafé plan, Bio en Rainforest Alliance. “We laten klanten hier koffie zien, ruiken en proeven. Op grond daarvan maakt een klant zijn keuze. Neutraal, onafhankelijk, puur afgaand op zijn beleving. Want koffie is emotie en over smaak valt niet te twisten. Daarom adviseren we je goed om de juiste keuze te kunnen maken.”

24/7 SERVICE

LIMCAF staat naast de levering van topproducten en expertise voor goede voorlichting, advies en service. Belangrijk argument daarvoor is dat LIMCAF aan alle door haar geleverde machines zelf service verricht, indien noodzakelijk ook ‘s avonds en in de weekenden. Dat maakt de kwaliteit en service van LIMCAF tot een totaalpakket.

JUISTE KEUZE

In de veeleisende koffiemarkt past de nieuwe opzet van LIMCAF perfect. Nergens anders in Limburg staat een dergelijke showroom, waar je alle koffieconcepten kunt proeven en testen. Een belangrijk onderdeel van het proeven is de kwaliteit van het water. Uiteindelijk is 98% van onze koffie water. Het personeel heeft een speciale training gevolgd om de kwaliteit van het water te optimaliseren. Daarmee ligt LIMCAF voor op de concurrentie. “Vroeger ging je met je producten naar de klant toe, maar nu komt de klant naar jou toe”, schetst Sandra Duckers de veranderde markt. “Door de klant mee te nemen in onze ‘Wereld van Koffie’ kunnen we samen een passende oplossing zoeken.”

TOTAALPAKKET

Naast apparatuur en service levert LIMCAF de producten voor de geleverde apparatuur en een totaaloplossing voor uw pantry. Of het nu gaat om bekers, servies, koek, snoep, frisdrank, schoonmaakartikelen of hygiëneproducten, LIMCAF kan het allemaal leveren.
Om u te ontzorgen, is het LIMCAF-assortiment veel breder dan koffie alleen. Hierdoor ervaart u het gemak van één totaalleverancier voor al uw producten. Via onze webshop kunt u gemakkelijk uw producten 24 uur per dag, 7 dagen per week uit ons assortiment bestellen, waarna deze binnen drie werkdagen door onze eigen expeditie bezorgd worden.

www.limcaf.nl

Onze partners