Gepubliceerd op 11 februari 2019

Zo kleed jij je als ondernemer stijlvol én comfortabel

‘Kleren maken de man’. Deze uitspraak van Mark Twain is maar al te waar. Zeker als ondernemer worden we beoordeeld op onze kleding. In een poging om zich ‘goed te kleden’ negeren sommigen echter het draaggemak van kleding. Daarom xxx tips voor hoe je een goede balans kunt vinden tussen goed gekleed zijn en comfortabel gekleed zijn:

1. Stijl en individualiteit

Goed gekleed zijn gaat niet alleen over de mooiste of meest exclusieve stof of het duurste pak. Het gaat er vooral om dat je iets draagt wat bij je past. Een pak dat je persoonlijkheid en individualiteit niet weerspiegelt, zal je niet mooi staan. Om jezelf goed te kleden, is het vooral belangrijk om je persoonlijkheid te laten samensmelten met de dresscode van een organisatie.

2. Het gaat niet om wat ‘in’ is

In een poging zich goed te kleden, schieten veel mensen zichzelf in het been door te proberen de laatste trend te volgen zonder er een goed begrip van te hebben. Je kunt het helemaal verkeerd doen als je probeert een trend te volgen. Beter is het om eerst je eigen stijl te ontwikkelen en te weten wat je goed staat. Het lastige aan mode is dat het nooit lang duurt voordat er weer iets anders ‘in’ is. Modetrends proberen kan je duizelig maken, terwijl je er nog steeds niet stijlvol uitziet.

3. Kleding per omgeving

Het is nuttig om bij je kledingkeuze rekening te houden met je werkomgeving en die van je klanten. In verschillende bedrijven worden immers verschillende kledingvoorschriften gehanteerd. Sommige organisaties hanteren een strikte dresscode, terwijl er ook bedrijven zijn waar de sfeer en daarmee

de kleding meestal informeel is. Wat je draagt, is dus grotendeels afhankelijk van je werkomgeving en die van je klanten.

Dat geldt trouwens alleen voor bovenkleding. Wat je onder je kleding draagt, bepaal je natuurlijk zelf. Omdat je onderkleding direct op je huid draagt, kies je hier het beste voor een zo groot mogelijk draagcomfort. Dit is bijvoorbeeld onderkleding van natuurlijke stoffen, zoals katoen en bamboe. Als het om comfortabel ondergoed, gaat kun je denken aan Bamigo boxers van bamboe. Deze werken vocht- en warmteregulerend en laten je huid ademen. Zelfs al draag je er een strak pak overheen.