Gepubliceerd op 3 maart 2021

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor zzpers van belang is voor ondernemers

Elke baan komt nu met zijn eigen risico’s en is het voor ondernemers ook van groot belang om het risico zo veel als mogelijk te verminderen. Extra voorzichtig te werk gaan, altijd rekening houden met de veiligheidsvoorschriften en vooraf een goed werkplan in elkaar zetten, het zijn allemaal zaken die schade en ongelukken helpen te voorkomen. Echter schuilt een ongeluk altijd in een hoekje en komt dan het belang van een goede verzekering erbij kijken.

Als ondernemer sta je bloot aan groot aantal risico’s

Ondernemen staat immers synoniem met het willen nemen van kansen, maar gaat het om de vruchten van die inzet die geplukt kunnen worden. Door ook nog slim te werk te gaan en de juiste verzekering af te sluiten, zal het ook niet zo snel gebeuren dat je plots te maken krijgt met een onverwachte uitgave die de hele onderneming in gevaar brengt. Als ondernemer draag je veel verantwoordelijkheden met jou mee en is het daar ook waar een aansprakelijkheidsverzekering van te pas komt. Zoals al uit de naam af te leiden is, gaat het hier om een verzekering die de schade vergoed waar je anders wel zelf diep voor in de buidel zou moeten tasten. Er wordt door de verzekeraars ook niet ingewikkeld om gedaan en is het snel in orde gemaakt middels online een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten.

Ook de klant vraagt ernaar

Er zijn een aantal soorten ondernemingen waar bij werkzaamheden de kans op schade nu eenmaal veel groter is tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Voordat een klant in zee wil gaan met een bepaalde ondernemers, zullen er dus wat eisen worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering maakt daar ook deel van uit en moet die ook de dekking bieden waar de klant om vraagt. Net als kenteken check bekijken voordat een auto wordt aangeschaft, wil niemand geconfronteerd worden met zaken die alleen maar extra geld gaan kosten. Door de verzekeraars worden er ook mogelijkheden geboden om voor speciale projecten een op maat gesneden aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo lopen de premiekosten ook niet te hoog op. Het komt naar de klant toe ook professioneel over en is een mooi visitekaartje voor het bedrijf.

Laat je als zzper dus niet onnodig in de kosten jagen en sluit daarom een passende aansprakelijkheidsverzekering aaf. Voor het uitvoeren van bepaalde projecten kan er een aanvullende verzekering worden afgesloten. Zo een aansprakelijkheidsverzekering valt de klant zeker ook op bij bekijken van wat de onderneming allemaal te bieden heeft.