Gepubliceerd op 7 december 2017

Maak kennis met deelautoconcept Share & Ride van Zuidlease

Share & Ride is een mobiliteitsconcept waarbij meerdere personen gebruik maken van een elektrische deelauto. Staan uw leaseauto’s vaak uren ongebruikt op het parkeerterrein? En gaan medewerkers regelmatig met eigen vervoer naar hun zakelijke afspraken? Met Share&Ride van Zuidlease zet u uw leaseauto’s efficiënter in en helpt u ook medewerkers zonder arbeidsvoorwaardelijke leaseauto.

– Efficiëntere inzet van uw leaseauto’s
– Inzicht in ritten, beschikbaarheid en CO2 uitstoot
– Eenvoudig reserveren en afmelden via de Share & Ride app

Hoe werkt het?

Zuidlease faciliteert een elektrische deelauto. Dat betekent dat wij zorgen voor aanschaf van de auto, de houderschapsbelasting voor rekening nemen en o.a. zorgen voor verzekering, het onderhoud en reparaties waar nodig. Ook zorgen we voor de installatie van een laadpaal op uw parkeerterrein.

In elke deelauto wordt een systeem geïnstalleerd dat gekoppeld is aan een app die de gebruiker downloadt op zijn smartphone. Vervolgens kan elke gebruiker die zich voor een deelauto aanmeldt de auto makkelijk reserveren, openen en starten met zijn smartphone.

In een overkoepelende online omgeving heeft u inzicht in alle ritten, de beschikbaarheid van de auto en ziet u de besparing op CO2 uitstoot die gerealiseerd wordt. U maakt pas gebruik van de auto wanneer mobiliteit gewenst is. Er wordt dan ook afgerekend per kilometer. U ontvangt maandelijks één overzichtelijke factuur inclusief brandstof.

Implementeren van Share & Ride

Wilt u uw leaseauto’s efficiënter inzetten en mobiliteit bieden voor ál uw medewerkers? Wij helpen u in 5 stappen op weg.

 1. We zoeken een antwoord op de vraag wat u wilt bereiken met uw zakelijke mobiliteit.
 • Beter faciliteren van medewerkers
 • Kostenbesparing
 • Terugdringen kilometerdeclaraties
 • Optimaliseren van alle leaseauto’s
 • Vergroten parkeerruimte
 • Verduurzamen wagenpark
 1. Hoe is uw mobiliteitsbeleid nu gericht?
  Maakt u gebruik van autoregelingen, reiskostenvergoedingen, declaraties? Hoe is het reisgedrag van uw medewerkers?
 1. We bekijken of en hoe we deelauto’s kunnen implementeren.

Voor wie is een deelauto een oplossing, hoeveel deelauto’s heeft u nodig, wat wordt het gebruiks- en parkeerbeleid?

 1. We passen gezamenlijk uw beleid aan en stimuleren medewerkers op weg om anders te gaan reizen.
 1. Wij helpen om Share & Ride succesvol te introduceren bij uw medewerkers. Bij eventuele vragen gedurende het gebruik is ons Customer Service Team bereikbaar per mail en telefoon.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over Share & Ride? Neem dan contact op met ons Customer Service team via cst@zuidlease.nl  of tijdens kantooruren via 046-4581767.

Onze partners