Gepubliceerd op 26 mei 2020

De ideale manier om als verhuurbedrijf je spullen online te verhuren

De coronacrisis en de bijbehorende intelligente lockdown treft de hele Nederlandse economie. Verhuurbedrijven vormen hierop geen uitzondering. Niet alleen omdat veel van deze bedrijven voor een groot deel werkzaam zijn in de op zijn gat liggende evenementenbranche, maar ook omdat men in deze tijden van social distancing minder gauw een fysieke winkel of bedrijf bezoekt.

Mocht je als verhuurbedrijf nog geen webshop hebben, dan is het daar nu echt tijd voor geworden. Sinds het begin van de lockdown beleven webshops immers gouden tijden. Helaas zijn niet alle webshopsystemen even geschikt voor verhuurbedrijven. Investeer daarom met online verhuursoftware in een systeem dat wél helemaal aansluit op de behoeften van een verhuurbedrijf.

Wat is verhuursoftware?

Online verhuursoftware kun je zien als een echte alles-in-één oplossing voor verhuurbedrijven. Alles waar je als verhuurbedrijf mee te maken krijgt wordt door zulke software ondersteund. Het bestaat niet alleen uit een webshop, maar behelst ook een backoffice, de daarin geïntegreerde verhuursoftware en een mobiele app.

Waarom moet jouw bedrijf kiezen voor online verhuursoftware?

Maar waarom is deze verhuursoftware dan zo ideaal? Simpel gezegd omdat het de perfecte manier is om als verhuurbedrijf de online markt te bestormen. En ben je nog niet online actief, dan wordt dat hoog tijd: anno 2020 verwachten klanten dit nu eenmaal. Bovendien bespaart het je een hoop tijd en kunnen klanten 24/7 bij je terecht.

Ga je een webshop beginnen, dan is speciale online verhuursoftware een must. In tegenstelling tot platformen als WooCommerce en Magento is dit namelijk compleet afgestemd op de behoeften van een verhuurbedrijf:

  • Alles is op elkaar afgestemd en wordt realtime aangepast. Plaats je een balieorder in de software, dan wordt dat gelijk in de webshop verwerkt.
  • De software houdt rekening met allerlei typische praktische zaken als termijnstaffels, borg en voorraadplanningen.

Wat zit er inbegrepen bij verhuursoftware?

De meeste online verhuursoftware is uitgerust met ten minste de onderstaande onderdelen:

  • Een webshop waar klanten hun bestellingen kunnen plaatsen.
  • Een back-office van waaruit de webshop wordt beheerd.
  • De daadwerkelijke verhuursoftware die alle processen goed stroomlijnt.
  • Een mobiele app waarin je bijvoorbeeld notificaties ontvangt van een nieuwe bestelling of de klant bij ontvangst een handtekening kunt laten zetten.

Met verhuursoftware haal je het optimale uit jouw verhuurbedrijf

Verhuurbedrijven maken op dit moment niet de makkelijkste tijden door. Maar ook als deze crisis eenmaal achter de rug is haal je met een speciale webshop voor verhuurbedrijven het meeste uit jouw verhuurbedrijf. Want hoe je het ook wendt of keert, het internet is anno 2020 belangrijker dan ooit.

Onze partners