Gepubliceerd op 15 december 2019

Exite ICT: nieuw gezicht voor een vertrouwde partner

“Het ultieme dat wij als Exite ICT voor onze klanten willen bereiken? Hun verwachtingen overtreffen. We helpen ondernemers om ICT als strategisch instrument bij te laten dragen aan succes en groei.”

Al 21 jaar specialist in ICT-diensten en -oplossingen

Aan het woord is Robbie Mulders, algemeen directeur van Exite ICT. “Al sinds 1998 maken wij impact met ICT-oplossingen en -diensten voor het grotere MKB: van ICT-infrastructuur en werkplekoplossingen tot datamanagement en consultancy. Dat hebben we, als de voormalige ICT-divisie en grondlegger van softwarespecialist Sigmax, 21 jaar gedaan opererend onder de naam Sigmax ICT Specialisten. Nu treden wij naar buiten onder een eigen naam, met een eigen gezicht en een frisse identiteit.”

Begin 2019 is Exite ICT verzelfstandigd, met een directie uit de eigen gelederen. Vanuit een frisse, nieuwe locatie werkt een team enthousiaste, communicatief vaardige mensen met hart voor en in nauwe samenwerking met de klant aan slimme oplossingen op ICT-gebied.

“Met Exite zetten we een avontuurlijke stap voorwaarts” aldus Robbie Mulders. “Er zit namelijk een droom in deze verzelfstandiging. In dat opzicht hebben wij al een groei doorgemaakt – wij groeiden in ons klantsegment, naar grotere klanten, maar ook in het type en kaliber klanten. Daarbij willen wij warmte uitstralen, met succes: wij horen van klanten dat dat hun ervaring is met ons.”

Naam Exite ICT verwijst naar gevoel en zienswijze

“Direct bij het lezen of horen van de bedrijfsnaam wordt de verstaander geprikkeld en krijgt hij/zij een gevoel bij het gevolg” vertelt hij. “De X staat symbool voor vermenigvuldigen: vanuit partnerships vermenigvuldigt Exite de resultaten van ICT, strevend naar langdurige relaties. Maar X vertegenwoordigt ook het onbekende, de plek op de schatkaart waar de schat zich bevindt. Klanten weten immers niet altijd wat hun ICT- en businesspotentieel is. We leveren meer dan enkel een oplossing. Door ICT op een slimme manier in te zetten, groeit de strategische waarde ervan en ontstaat een match met bedrijfsdoelen. De T als pijl omhoog symboliseert vooruitgang met ICT. Ook toont dit de ambitie van continue upgrades voor klanten, solutions en talent.”

Robbie Mulders: “Onze dienstverlening bestaat uit de vier expertises die onze pijlers vormen: Consultancy, Solutions, Support en Lab. Binnen onze dienstverlening blijven we diensten toevoegen, zoals in onze consultatieve aanpak om het partnership met de klant te versterken en de strategische waarde van ICT te vergroten. In feite brengen we mens en techniek in balans. En als de klant op zoek is naar iets anders, komt het lab in beeld. Dat is de plek waar wij vanuit co-creatie nieuwe concepten vormgeven met en voor de klant. We werken met standaarden, maar vervolgens is in veel gevallen sprake van maatwerk op het vlak van innovatieve oplossingen die business impact vereisen en strategische waarde toevoegen voor organisaties.

Wat wij uiteindelijk willen creëren, is dat de ondernemer in staat wordt gesteld om maximaal rendement uit zowel zijn ICT-omgeving als zijn mensen te halen.”

Tekst: Theo Bennes

Onze partners