Gepubliceerd op 5 augustus 2019

Waarom online video’s de toekomst van content marketing zijn

Online video’s zijn, naast linkbuilding, een belangrijk onderdeel van content marketing geworden. Echter is er meer nodig dan alleen een video online zetten om de volledige potentie van video marketing te benutten.

Zullen er over 5 jaar nog geschreven artikelen bestaan? Of zal alle content door middel van video’s bekeken en gedeeld worden? Dit is een interessante vraag om over na te denken, nu video content een grote ontwikkeling doormaakt. Volgens Cisco (2019) is video in 2017 goed voor 69% van al het consumenten internetverkeer. Online video is een belangrijk middel geworden om mensen te voorzien in hun informatie- en entertainment behoefte. Verwacht wordt dat bedrijven hierop zullen inspelen door op eigen risico hun internet marketing strategieën aan te passen.

Video is de toekomst van content marketing

Video is de toekomst van content marketing, als dat niet nu al het geval is. Verschillende onderzoeken tonen aan dat meer dan de helft van de bedrijven als gebruik maakt van dit medium. Een cijfer dat naar verwachting zal stijgen naarmate meer mensen de mogelijkheden van dit medium gaan inzien. Nielsen (2013) beweert dat 64% van de marketeers verwacht dat video hun strategieën in de nabije toekomst zal domineren.

Vooral wanneer je kijkt naar het potentieel bereik, is video content ongeëvenaard. YouTube alleen al ontvangt maandelijks een miljard bezoekers. Dit is meer dan elk ander kanaal, op Facebook na. Eén op de drie Britten bekijkt minstens één online video per week, dat is een wekelijks publiek van meer dan 20 miljoen mensen. Alleen met behulp van video kun je toegang krijgen tot dit grote publiek, geen andere manier van content heeft hetzelfde bereik. Maar, dan moet je het wel goed doen!

Er zijn meerdere succesverhalen van bedrijven die video content inzetten als marketingstrategie. Een recente campagne van Volkswagen bijvoorbeeld, zij zagen een paar van hun video’s 155 miljoen keer bekeken worden. Natuurlijk is Volkswagen niet het meest representatieve bedrijf, niet elke onderneming ziet inkomsten van getallen met 12 cijfers, maar ze tonen wel de deelbaarheid van een video aan. Wanneer kijkers een video leuk vinden, zullen ze deze met andere delen. Voor elke sociale mediacampagne of elke content marketingstrategie is video ongetwijfeld de beste methode!

Voor ieder bedrijf?

Is video marketing toepasbaar voor kleine bedrijven? Absoluut! Door het dalen van de productiekosten van een online video en het feit dat je geen technisch expert meer hoeft te zijn, is het voor ieder bedrijf mogelijk! Apps zoals Twitter’s Vine, met een maximale clip lengte van 6 seconde bieden bedrijven met een kleiner budget de mogelijkheid om snel en makkelijk online video’s te plaatsen.

Maar, als je meer rendement uit je video wilt halen, houd dan rekening met het volgende: Houd altijd rekening met de doelgroep die je tracht te bereiken en zorg ervoor dat de video relevant voor hen is. Als dat niet het geval is, dan verspilt u waarschijnlijk uw tijd.

Daarnaast, verwaarloos sociale media niet en promoot op meerdere kanalen. Als u het potentieel van video volledig wilt benutten, moet het voor de gebruiker makkelijk zijn de video’s te vinden en te delen. Tot slot, wees creatief! Niet alleen met de video’s zelf, maar ook de bijhorende campagnestrategie. Creativiteit wint keer op keer van de productiekosten. Heb een goed idee en video is niet alleen de toekomst van content marketing, maar ook de toekomst van content marketing voor jou!

Onze partners