Gepubliceerd op 10 januari 2019

Vinyl op de kantoorvloer: hip!

Zoek je een kantoorvloer die makkelijk schoon te maken is? Denk dan eens aan een vloer van vinyl. Het is een materiaal dat in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar is, dat je het kunt matchen met je huisstijl. En dat geeft jouw bedrijf net even meer charme.

Kantoorperikelen
Kies je voor een van de populairste vloersoorten, dan is een vinylvloer een van de mogelijkheden. Het is sterk, maar toch zacht en geeft geen geluidsoverlast. Handig, als je niet wil dat alle kantoorperikelen in de ruimtes ernaast te horen zijn. Bovendien kun je met een gerust hart confidentiële gesprekken voeren. Mocht het nodig zijn, dan kun je kiezen voor vloerverwarming onder de vloer van vinyl. Dit maakt het een multifunctionele vloer.

Beton- of houtlook
Het uiterlijk van sommige vinylvloeren is stoer te noemen. Sommige patronen hebben iets weg van beton bijvoorbeeld, wat vooral in kantoren een unieke sfeer geeft. Maar ook een houtlook geeft vinyl stijl. Kies je voor het uiterlijk van hout, dan kies je voor uitstraling, maar dan wel met het gemak van kunststof. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de betonlook. Vinyl is wat we vroeger typeerden met zeil. Toch geeft de term ‘zeil’ niet weer wat het is. Een vloer van zeil kwam nog weleens goedkoop over. Dat is bij een vinylvloer niet het geval.

Vuilafstotend
Vinyl is helemaal niet duur, wat maakt dat het een budgetvloer is, mét allure. Het is uitermate geschikt voor gebruik in kantoren. Omdat het vuilafstotend is, bijvoorbeeld. Een doekje over de vloer en het is weer spic en span. En dat is toch reuze makkelijk. Ook in de bedrijfskantine is dit een prima vloerbedekking. Omdat het warm aanvoelt. Zo krijg je een huiselijke sfeer en voelt je personeel zich bij je thuis. Niet raar kijken als ze ineens op hun sokken door kantoor lopen!