Gepubliceerd op 26 oktober 2017

Hoe kiest u de juiste printer voor op kantoor?

Op kantoor wordt natuurlijk veel geprint. Ook in de huidige moderne tijd waarin veel online gebeurd, moet toch nog vaak geprint worden. Het is dan belangrijk om voor een goede printer te kiezen die aan alles voldoet wat het kantoor ervan eist. Maar wanneer moet u welke printer hebben? Dat kan lastig zijn. Wanneer heeft u een kleurenprinter nodig en wanneer enkel een zwart wit printer? Wat zijn de mogelijkheden?

Zwart wit laserprinters

Print u op kantoor voornamelijk documenten waarbij de kleur niet noodzakelijk is? Bijvoorbeeld enkel tekstuele documenten of bestanden met alleen cijfers erin? Dan is het verstandig om voor een zwart wit laserprinter te kiezen. Hiermee bespaart u toners en cartridges, want de enige kleur die u nodig heeft is zwart! Als u toch geen kleur gebruikt, hoeft u het natuurlijk ook niet te kopen.

Kleuren laserprinters

Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor een kleurenprinter, als u wel vaak kleur gebruikt en dit in uw document ook van essentieel belang is. Het is dan helemaal verstandig om voor een laserprinter te kiezen. Als u veel kleur in uw document heeft, kan het anders namelijk gebeuren dat uw document te nat wordt door de inkt en dat het uit gaat lopen. Dat moet u natuurlijk niet hebben!

A3 of A4 formaat

U moet ook de keuze maken of u gaat voor een A3 of A4 formaat printer. Bij de meeste A3 printers kunt u ook kiezen voor A4 formaat. Zo kunt u met één apparaat zowel op A3 als op A4 formaat printen. Toch is dit niet altijd de beste keuze, zeker niet als u zelden op A3 formaat print. Een A3 printer is natuurlijk altijd duurder dan enkel een A4 printer. Ook kunt u nog kiezen voor een all-in-one printer. Hiermee kunt u niet alleen printen, maar ook kopiëren en scannen! Hiermee bespaart u dus heel wat kosten, ruimte en energie. Zo heeft u namelijk drie apparaten in één, erg handig!

Online bestellen en laten bezorgen en installeren

Als u een printer uitgekozen heeft, dan heeft u daar natuurlijk al voldoende tijd aan besteed en u heeft het waarschijnlijk al druk genoeg. Daarom kunt u vaak gewoon de printer online bestellen en deze op uw kantoor laten bezorgen. Vaak kunt u er dan ook nog voor kiezen om een monteur de printer te laten installeren, zodat het u geen tijd kost en iedereen op kantoor er meteen mee aan de slag kan!