Gepubliceerd op 9 augustus 2018

Amsterdam als Silicon Valley van Europa

Iedere dag horen we over de enorme vooruitgang in de high tech leider Silicon Valley in San Francisco. Het globale center van hightech innovatie en social media. Nu verwacht je het misschien niet zo snel, maar ons kleine land en in het bijzonder Amsterdam is op weg om de Silicon Valley van Europa te worden.

Startup cultuur

Als je gemiddeld kijkt naar de acceptatiegraad voor Startups is in Europa op een verrassende 60%. Dit kan beschouwd worden als een teken van de toenemende aandacht voor het beleid toegewijd door de overheid aan startups. In Europa staat Nederland eenzaam aan de top met een acceptatie van 85%.

Amsterdam ICT thuisbasis

Amsterdam is altijd al een knooppunt geweest voor technologie wereldwijd. De hoofdstad is voor meer dan 578 internationale ICT-bedrijven de thuisbasis(170 daarvan hebben Amsterdam als hoofdkantoor gekozen.) En het is gemakkelijk te begrijpen waarom: de stad beschikt over Europa’s snelste breedband snelheden bovendien staat Amsterdam de vierde plaats wereldwijd in app ontwikkeling. Daarnaast is het de toegangspoort tot Europa en daarbuiten dankzij de goed verbonden vervoersverbindingen via land, water en lucht.

Amsterdam Science park

Veel van deze innovatie vindt plaats op het uitzonderlijke Amsterdam Science Park. Het is de thuisbasis van meer dan 120 bedrijven en onderzoeksinstellingen. Het heeft ongeveer 70 hectare met een grote focus op state-of-the-art wetenschap en technologie.

Zo hebben de UvA , VU , het Centrum voor Wiskunde & Informatica en het Netherlands eScience Center (NLeSC) onlangs hun krachten gebundeld in het park om samen te werken op het gebied van data-analyse, visualisatie en imago. Ook op dit gebied is Amsterdam daardoor sterk vertegenwoordigd.

Ook onderzoek naar nanotechnologie in het Advanced Research Center voor Nanolithography (ARCNL) van het park brengen boordevol hightech innovatie op wetenschap gebaseerde startups.

Flexibele kantorenmarkt

Amsterdam heeft aan 42.000 m² aan flexibele kantoorruimtes. Flexibele kantoorruimtes en startups gaan altijd hand in hand omdat het bedrijven zijn die klein beginnen en snel groeien. Voor een kantoorruimte in Amsterdam zijn er genoeg flexibele ruimtes te vinden. Maar in de rest van Nederland is dit ook het geval. Of je nu kantoorruimte huurt in Amsterdam, Rotterdam of Dordrecht.

Onze partners