RESULTAATVERBETERING JAN DE RIJK LOGISTICS ZET DOOR

11 juni 2021 15:21

RESULTAATVERBETERING JAN DE RIJK LOGISTICS ZET DOOR

  • Jan de Rijk Logistics realiseert over 2019 een winst voor belasting van € 6,0 miljoen (2019: € 5,5 miljoen) bij een lagere omzet van € 228,6 miljoen (2019: € 230,4 miljoen)
  • Vanaf het tweede kwartaal zijn adequate maatregelen getroffen om de gevolgen van de corona uitbraak het hoofd te bieden. De initieel aangevraagde en ontvangen Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-gelden zijn gedurende het boekjaar volledig terugbetaald
  • CEO Fred Westdijk: “De voorzichten voor 2021 zijn positief: onze organisatie werkt hard aan verdere resultaatverbetering en autonome groei.”

Gedurende 2020 is veel aandacht besteed aan het waarborgen van de gezondheid van onze medewerkers, en in het bijzonder die van onze chauffeurs. Met trots kunnen we stellen dat we er zeer goed in geslaagd zijn ons personeel te beschermen en tegelijkertijd de dienstverlening naar onze klanten te handhaven.

CEO Fred Westdijk: “Ondanks de vele verstoringen als gevolg van de coronapandemie gedurende het jaar zijn er belangrijke stappen gezet om onze interne efficiëntie verder te verbeteren. De grootste lange termijn uitdaging blijft echter de klimaatverandering, een steeds belangrijker wordend thema. Afgelopen jaar hebben we ons actief ingezet om klanten te overtuigen over te stappen op schonere brandstof, zoals HVO. In 2021 zullen we deze lijn verder doorzetten en willen we de eerste plug-in hybride truck in gebruik nemen voor distributie in de binnensteden.“

2021 De effecten van de corona-pandemie blijven zeker tot medio 2021 gevoeld worden in de vorm van sluiting van winkels, volumeverminderingen bij productie-bedrijven en een tekort aan onderdelen in de auto-industrie. We verwachten dat de luchtvracht en express sector, het komend jaar goed zullen blijven presteren door de toename van e-commercevolumes. Door de vaccinatieprogramma’s is er licht aan het eind van de tunnel. Zodra de geldende restricties opgeheven worden, rekent Jan de Rijk Logistics op een snel herstel.

Jan de Rijk Logistics

Leemstraat 15

4705 RT Roosendaal

Tel: 0165-572574

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.