Jan de Rijk Logistics (opgericht in 1971) heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende dienstverlener

20 april 2021 14:03

Jan de Rijk Logistics (opgericht in 1971) heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende dienstverlener

De activiteiten van Jan de Rijk Logistics zijn binnen de organisatie verdeeld in vijf business units: International Transport, Benelux Transport, Intermodal Transport, Contract Logistics en Freight Solutions. Binnen deze business units opereren we acht specialiteiten:

  1. Internationaal transport
  2. Intermodaal transport
  3. Contract logistiek
  4. Benelux distributie
  5. Automotive Logistics
  6. Retail distributie
  7. Healthcare distributie
  8. Freight Solutions (Expeditie)

International Transport

De business unit International Transport richt zich op wegtransport door heel Europa binnen het high-end marktsegment. Dit omvat bijvoorbeeld luchtvracht, geconditioneerd transport van bederfelijke producten, medicijnen, express leveringen, uitzonderlijk transport en hoog beveiligd transport. Veel van de grote luchtvaartmaatschappijen ter wereld, integrators, gerenommeerde producenten en expediteurs behoren tot onze klantenportefeuille.

Intermodal Transport

De business unit Intermodal Transport richt zich op goederentransport over het spoor naar verschillende bestemmingen in Europa. Intermodaal transport is een kostenefficiënt en duurzaam alternatief voor wegtransport. Binnen deze business unit exploiteren wij een dagelijkse verbinding van deur tot deur tussen de Benelux/Ruhrgebied en Noord-Italië en Oostenrijk.

Benelux Transport

De business unit Benelux Transport richt zich op een aantal specifieke transportoplossingen in de Benelux.

Automotive logistics - Automotive Logistics is gespecialiseerd in transport en value added logistics (VAL), inclusief opslag voor de automotive-industrie en hun leveranciers.

Retail distributie - Met Retail distributie bedient Jan de Rijk Logistics verschillende toonaangevende non-food retailers binnen de Benelux. Onze winkelbelevering biedt diverse oplossingen voor het frequent en efficiënt beleveren van winkellocaties in de binnensteden.

Healthcare distributie - Healthcare distributie richt zich op de gespecialiseerde distributie met medicijnen en medische hulpmiddelen binnen de Benelux. Zo leveren wij dagelijkse medicijnen aan apotheken, zorginstellingen en zelfs bij patiënten thuis in Nederland.

Naast bovenstaande gespecialiseerde distributieoplossingen biedt Jan de Rijk Logistics ook business-to-business distributie aan binnen de Benelux.

Contract Logistics

De business unit Contract Logistics biedt onze klanten warehousing en fulfllment diensten. Binnen Europa beschikken we over meer dan 130.000 vierkante meter opslagfaciliteiten om onze klanten van dienst te kunnen zijn. Buiten opslag en overslag leveren wij value added services (VAS) waaronder productassemblage, (her)verpakken en picken van producten. Daarnaast ontwikkelen we continu logistieke oplossingen in verschillende nichemarkten om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Freight Solutions

De business unit Freight Solutions richt zich op het onder regie uitbesteden van transportdiensten en douaneactiviteiten voor klanten door heel Europa.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.