FINANCIERINGSRONDE VAN DESIGNBRO OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

20 oktober 2020 10:08

FINANCIERINGSRONDE VAN DESIGNBRO OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

Grafisch ontwerpplatform DesignBro heeft met succes bijna €400.000 opgehaald. Het bedrag, dat aanzienlijk hoger was dan beoogd, zal worden besteed aan de groeiplannen van het Iers-Nederlandse bedrijf. Hun ambitie? Wereldspeler worden in designdiensten.

De afgelopen jaren was in veel traditionele industrieën disruption te zien, en de marketing- en designindustrie was daarop geen uitzondering. Ondanks de uitdagingen van de huidige tijd bleek DesignBro veel vertrouwen te genieten van investeerders. De seed-ronde van het ontwerpplatform vond deels via private investeerders plaats en deels via Dutch angel investor platform Leapfunder. Aanvankelijk mikte DesignBro op een bedrag van €250.000. Het haalde echter ruim 55% meer op: €386.932. “We zijn heel aangenaam verrast door de grote belangstelling voor deze financieringsronde in deze tijd van corona”, zegt Christiaan Huynen, oprichter en CEO van DesignBro.

Ambitie

De nieuwe financiering wordt gebruikt voor verdere groei en om een wereldspeler te worden in grafische ontwerpdiensten. Met 60% van haar klanten is DesignBro in de Verenigde Staten al bijzonder goed gepositioneerd. Het wil nu profiteren van de groei van de ‘gig-economy’ in Amerika. Huynen: “Momenteel geven onze klanten ons een tevredenheidsscore van 98%, maar als bedrijf zijn we nog niet erg bekend. Ons doel is om dat te veranderen. Met deze financiële middelen zijn we van plan om naar een zodanig niveau te groeien dat we als gevestigd bedrijf volgend jaar in aanmerking komen voor een serie A-ronde in de VS, wat ons vervolgens in staat stelt om een wereldspeler te worden in designdiensten.” Pieter-Jan Hoogendijk, medeoprichter en CTO bij DesignBro, en bekend van zijn rol in de totstandkoming van de PostNL API: “Ons platform is technisch gezien goed op orde en klaar om door te groeien. Het is op een schaalbare manier gebouwd en snel aan te vullen met toekomstige functies.”

Over DesignBro

DesignBro is een online marktplaats voor grafisch ontwerp waar klanten tot samenwerking kunnen komen met de allerbeste ontwerpers wereldwijd. Van alle ontwerpers die zich aanmelden, is slechts 5% goed genoeg bevonden voor het DesignBro-platform. Daardoor zijn klanten verzekerd van design van topkwaliteit. Het platform maakt het gemakkelijker om meerdere ontwerpprojecten tegelijk te managen en biedt een centrale hub voor de klant om rechtstreeks met de ontwerpers samen te werken, terwijl al zijn grafische ontwerpen op één veilige plek worden bewaard. Door technologie in te zetten voor het zware werk kunnen klanten hun projecten met een paar ontwerpers tegelijkertijd in de cloud beheren. Alle bestanden worden door DesignBro netjes opgeslagen, zodat de klant ze altijd snel kan terugvinden.

Over Christiaan Huynen

Titel: oprichter en CEO

Meer dan 12 jaar ervaring in branding & packaging design. Richtte in 2007 de Cartils Agency London Office op, en bouwde het uit tot een bekroond bureau in de industrie. Christiaan adviseerde al diverse grote bedrijven, waaronder Pernod Ricard, Brown-Forman, Nestlé en Carlsberg. Hij spreekt regelmatig op toonaangevende marketingevenementen, zoals de wereldwijde waterconferentie en de European Packaging Design Association, en was ‘resident judge’ voor Spirits Business Magazine.

Over Pieter-Jan Hoogendijk

Titel: Medeoprichter en CTO

Ruim 15 jaar ervaring in het opleveren van complexe technische softwareprojecten. Heeft met meerdere multinationals samengewerkt om IT-strategie en -oplossingen te leveren, structuur aan chaos te geven en toekomstige valkuilen te voorkomen. Een van zijn belangrijkste realisaties was de totstandkoming van de allereerste PostNL-API en -app. Deze oplossing is bijna iedereen in Nederland bekend, omdat deze de interactie tussen leverancier en klant sterk heeft beïnvloed met de PostNL-tracking-app. Pieter-Jan was hierbij verantwoordelijk voor het ontwerp en de levering van de oplossingen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.