Trend: zouttherapie maakt wereldwijde opmars

9 juli 2019 09:41

Trend: zouttherapie maakt wereldwijde opmars

Het inademen van microdeeltjes zout om allerlei gezondsheidsklachten te verhelpen, is bezig aan een wereldwijde opmars. Steeds meer mensen met bijvoorbeeld astma, COPD of eczeem, ontdekken de heilzame werking van zouttherapie, oftewel Halotherapie. In steden als New York en Londen is de therapie al langer in opkomst; in Nederland zijn inmiddels ook meerdere klinieken met een snel groeiend aantal klanten vanwege de positieve resultaten. Ook Amsterdam heeft nu zijn eerste kliniek: Salt Room Amsterdam.

Halotherapie bestaat al zo’n honderd jaar, toen bleek dat de zuivere, zilte atmosfeer in zoutmijnen een positief effect heeft op de luchtwegen. Tegenwoordig kun je er ook bovengronds van profiteren, want in zoutkamers over de hele wereld wordt het helende microklimaat van de mijnen door moderne technologie perfect nagebootst. Marieke Wijma, eigenaar van Salt Room Amsterdam, vindt het een goede ontwikkeling dat zouttherapie aan populariteit én bekendheid wint: “Het is heel mooi om mensen met gezondheidsproblemen te kunnen helpen met een natuurlijke behandeling, zonder vervelende bijwerkingen”.

Schone lucht

In Salt Room Amsterdam brengt een zogenaamde halogenerator droge microdeeltjes farmaceutisch (gezuiverd) zout in de lucht. De lucht die de generator gebruikt is bovendien bijzonder schoon, doordat die door een aantal filters gaat. In combinatie met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid wordt het unieke microklimaat van de zoutmijnen bereikt; de ideale omstandigheden voor het gezond houden van luchtwegen en huid. Marieke Wijma: “Er zijn veel positieve ervaringen van mensen die regelmatig halotherapie ondergaan. Klachten worden aanzienlijk minder of verdwijnen zelfs helemaal”. Een Halotherapiebehandeling bij Salt Room duurt 60 minuten. Je zit in een comfortabele stoel en kunt gewoon je eigen kleding aanhouden. Een behandeling is een verademing voor de luchtwegen, werkt ontstekingsremmend, kalmeert de huid en is een boost voor je immuunsysteem. Daarnaast is het ook gewoon een uurtje onthaasten in de schoonste lucht van Amsterdam.

Geschikt voor de kleinsten

Halotherapie is 100% medicijnvrij en kent geen bijwerkingen, ideaal dus voor mensen met chronische longziekten en allergieën. De therapie is ook geschikt voor kleine kinderen. Baby’s vanaf 6 maanden oud met luchtweg- of huidproblemen (bv. eczeem) kunnen terecht bij Salt Room.

Meer info: www.saltroom.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.