Cirex in Almelo overgenomen door Signicast

18 februari 2019 09:39

Cirex in Almelo overgenomen door Signicast

Signicast, onderdeel van Form Technologies, heeft 13 februari een overeenkomst heeft getekend betreffende de overname van Cirex in Almelo.

Het management van Cirex is verheugd met deze overname, vooral ook omdat die geen gevolgen heeft voor klanten en toeleveranciers. Samen met Signicast en Form Technologies gaat de directie van Cirex door met dezelfde strategie als in de afgelopen jaren. Alle bestaande overeenkomsten en relaties blijven bestaan. Ook in de komende jaren wil Cirex voor haar Nederlandse en internationale klanten ontwikkelings- en productiepartner zijn. “Onze bestaande korte communicatielijnen, gecombineerd met een flexibele organisatie, grondige technische kennis en een optimaal gebruik van het volledig geautomatiseerde gietproces zijn gewaarborgd en zullen blijven bestaan, aldus het management in een persverklaring. Cirex, dat zich middag jaren zestig in Almelo vestigde aan de Planthofsweg ontwikkelt en produceert complexe stalen componenten voor de internationale industrie. Deze worden gegoten volgens de 'verloren wasmodel'-methode ('lost wax' of 'precisie-gieten'). “Wij denken graag met u mee als complexe 3D ontwerpen in staal gegoten moeten worden. Ons gietproces is hightech, milieuvriendelijk en betrouwbaar.”

Cirex naast VDL gevestigd op de hoek van de Planthofsweg en Bornsestraat in Almelo. (Foto: Jan Hammink)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.