Lancering MKB Outpost, de eerste duurzame matchmaker van Den Haag

30 november 2018 14:19

Lancering MKB Outpost, de eerste duurzame matchmaker van Den Haag

Pilotproject in ZKD met matchen van vacatures aan werkzoekenden

Donderdag 6 december is de lancering van MKB Outpost. De MKB Outpost is een door MKB Den Haag aangestelde accountmanager en gaat uit van de vraag van werkgevers die vacatures hebben en combineert dit met een optimale match uit diverse doelgroepen van werkzoekenden. Het is een samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overige maatschappelijke partijen. De MKB Outpost start met een pilot bij bedrijventerrein Zichtenburg Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD).

MKB Outpost gaat uit van het optimaal ondersteunen van de werkgever bij het vervullen van vacatures met gebruik van de instrumenten ter beschikking gesteld door de gemeente Den Haag. Zo heeft de accountmanager nauw contact met een accountmanager van het WerkgeversServicepunt Haaglanden (WSP) waarbij ze zich samen richten op het invullen van de minder zichtbare vacatures door middel van plaatsing van (langdurig) werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt. Tevens brengt de MKB Outpost het sociaal ondernemerschap onder de aandacht bij de betrokken ondernemers. Uit de praktijk blijkt dat enkel een aanpak op maat gebaseerd op een gedegen analyse kan leiden tot succes bij structurele werkloosheid.

[caption id="attachment_33132" align="aligncenter" width="756"] Pilotproject in ZKD met matchen van vacatures aan werkzoekenden © ZKD[/caption]

 

Pilot bedrijventerrein ZKD
De MKB Outpost start met een pilot bij bedrijventerrein Zichtenburg Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD). Dit industrieterrein in Loosduinen bestaat uit ruim 400 ondernemingen en biedt kansen omdat de gevestigde kleine (technische) ZKD/MKB-bedrijven hun vacatures doorgaans niet melden bij officiële instanties. Tevens heeft de arbeidsmarkt heeft zich recent ontwikkelt naar een goedlopende economie met stijgende welvaart en een arbeidsmarkt met moeilijk vervulbare vacatures. Binnen MKB Outpost worden werkgevers van ZKD gekoppeld aan geschikte kandidaten, vindt er nazorg plaats én worden werkzoekenden geholpen bij eventuele nascholing/extra cursussen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.