Gepubliceerd op 29 november 2018

Helichem Groep volledig zelfvoorzienend

De Helichem Groep, specialist in reinigings- en onderhoudsproducten onder private label, heeft geïnvesteerd in de aanschaf van zo’n 1000 zonnepanelen. Dit sluit naadloos aan op het reeds jaren gevoerde beleid om voorop te lopen als het gaat om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Helichem wil niet alleen dat haar producten binnen dit beleid passen, maar ook dat dit geldt voor de wijze waarop ze worden geproduceerd.

In 2015 trad Helichem als eerste MKB-bedrijf in Nederland vrijwillig toe tot het “Charter for Sustainable Cleaning”. Een initiatief van de A.I.S.E.; de Europese koepelorganisatie waar ook de NVZ (Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten) onder ressorteert. Het Charter schrijft jaarlijks verbeteringen voor op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanzelfsprekend beschikt Helichem over een ecologisch verantwoord milieumanagementsysteem (ISO 14001). De aanschaf van zonnepanelen is dan ook een logische stap.

Door de panelen zo optimaal mogelijk richting het zuidoosten en zuidwesten te plaatsen is de gehele fabriek nu zelfvoorzienend.

Inmiddels zijn de 1000 zonnepanelen operationeel op het dak van het bedrijfspand in Belfeld. Door de uitgekiende plaatsing van de panelen richting het zuidoosten en zuidwesten wekt de installatie 110% van het benodigde verbruik op. Hierdoor is de fabriek in Belfeld meer dan zelfvoorzienend. Het overschot wordt gebruikt om ook het gasverbruik terug te dringen middels een warmtepomp.

Onze partners