Gepubliceerd op 8 mei 2018

‘De striptease van het ondernemerschap’

Noordwijk –  Na de verkoop van reclamebureau KCND inmiddels 10 jaar geleden, startte Astrid Koelewijn haar life coachingspraktijk. Inmiddels vervult zij een prominente rol in Nederland. Onder de naam Lifecoach.nl helpt de Noordwijkse vrouwelijke ondernemers met problemen in hun leven en ondernemerschap. “Ook ik stond toen in het bereiken van mijn ambities mezelf nog het meeste in de weg. Nu is de tijd rijp dat ik vertel hoe het kon gebeuren dat ik als directeur onderuit ging, maar ook hoe ik opkrabbelde en me succesvol ontwikkelde als ondernemer,” aldus Koelewijn

In de jaren dat zij samen met haar man het reclame bureau KCND runde en zowel backoffice als thuis de honeurs waarnam, deden zich regelmatig situaties voor waarin zij teleurgesteld en gefrustreerd raakte. Met haar tomeloze inzet stapte zij over teleurstellingen heen en deed wat zij dacht dat het beste was. Om later te concluderen dat zaken niet veranderden en problemen onopgelost bleken. Na veel te lang onzeker aanmodderen besloot zij 10 jaar geleden dat het anders moest.

Nu vertelt Life coach Astrid Koelewijn in haar ebook ‘De striptease van het ondernemerschap’ wat daaraan vooraf ging. Een verhaal waarin zij zich blootgeeft, inzichten, handvatten en tips deelt en daarmee een gids vormt voor andere vrouwelijke ondernemers. Ze waagt zich niet aan goedbedoelende adviezen: “Kom op, zeg, wie weet er nou beter wat goed voor haar is, dan de vrouw zelf?!,” aldus Koelewijn. Haar verhaal wijst vrouwen erop dat situaties niet uit de lucht komen vallen, maar waarschuwingen zijn dat er iets moet veranderen.

Koelewijn weet als geen ander hoe het komt dat veel vrouwelijke ondernemers vastlopen. “Veel vrouwen komen bij mij omdat ze opeens merken dat zij tegen zaken aanlopen die eerder vanzelfsprekend waren. Ineens lukt het dan niet meer. Een gevoel alsof de rem erop zit. Irritaties hebben weerslag op hun motivatie en/of zelfvertrouwen. Teleurstellingen houden hen bezig, zonder dat zij begrijpen wat er aan de hand is en hoe ze hiermee om moeten gaan. Zonde,” aldus Koelewijn.

In haar praktijk werkt Koelewijn met vrouwelijke ondernemers die ergens in hun leven en ondernemerschap zijn vastgelopen of zaken tegenkomen, die hen weerhouden doelen te bereiken. “Vaak hebben zij, net als ik vroeger, veel te lang signalen als onzekerheid, moe zijn, slecht slapen, piekeren, keer op keer tegen hetzelfde issue aanlopen, een dalende omzet, relatieperikelen en/of hommeles op de zaak genegeerd,” vertelt Koelewijn. Koelewijn werkt aan de ontwikkeling van vrouwelijke kwaliteiten als gevoel en intuïtie. “Als vrouwen deze kwaliteiten zijn kwijtgeraakt, ontkennen of als deze onderontwikkeld blijken, gaan zij zich vaak incompetent, leeg of verscheurd voelen. Dan gaan zij twijfelen en passen zich aan,” aldus Koelewijn.

Nieuw Vrouwelijk Ondernemerschap
Haar combinatie van skills als life coach en ervaringen als vrouw, moeder en ondernemer, blijken inmiddels een waardevolle aanvulling voor andere vrouwelijke ondernemers. Volgens Koelewijn ontwikkel je persoonlijk leiderschap alleen door een proces van transformatie. Een proces waarin zij vrouwen helpt hun valkuilen te herkennen en leert hoe zij deze kunnen vermijden. Koelewijn vertelt haar verhaal voor vrouwelijke ondernemers die nóg scherper willen krijg waar ze voor staan en daar volledig naar willen handelen. “Het is jezelf leren kennen, je vrouwelijke kwaliteiten als gevoel en intuïtie ontwikkelen en daarmee je ambities bereiken,” zegt Koelewijn. Persoonlijk leiderschap is volgens de Noordwijkse de vaardigheid waarbij hoofd, hart en handen optimaal samenwerken om doelen te realiseren. “Het is een nieuwe, vrouwelijke manier van ondernemen. Nieuw Vrouwelijk Ondernemerschap,” aldus Koelewijn

Uit het forse aantal mailtjes en telefoontjes blijkt Koelewijn ook voor de nieuwe generatie life coaches in Nederland een grote inspiratiebron te zijn. “Ook daarin voel ik mijn ambitie,” aldus de Noordwijkse. Uit onderzoek blijkt dat veel life coaches graag willen coachen, maar het lastig vinden om een praktijk op te bouwen en te acquireren naar nieuwe klanten. Ook daarin kan en wil Koelewijn een rol vervullen. “Life coaching betekent zóveel voor mensen, dat moet voor iedereen bereikbaar worden,” meent Koelewijn.

Als vrouw, sparringpartner, ondernemer, vertrouwenspersoon, moeder, luisterend oor en life coach begeleidt Astrid Koelewijn vrouwelijke ondernemers om onzichtbare belemmeringen te doorbreken en het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen. Voor meer informatie en het gratis downloaden van het ebook, kijk op: www.lifecoach.nl.

Onze partners