Weide nog niet klaar voor dansende koeien op eerste lentedag

19 maart 2018 16:22

Weide nog niet klaar voor dansende koeien op eerste lentedag

Op 20 maart begint officieel de lente. Al jaren viert Campina op deze dag de start van het boerenseizoen met de eerste weidegang van het jaar. Helaas is het dit jaar te vroeg voor lentekriebels: de weide is door de kou van afgelopen weekend nog niet klaar om de dansende en springende koeien te laten grazen. De weidegang bij boer Niels kan daardoor morgen niet doorgaan op de eerste dag van de lente. Zodra het weer het toelaat betreden de koeien alsnog vrolijk springend de weide.

Campinaboer Niels uit Leusden - waar de koeien dit jaar voor het eerst naar buiten zouden gaan - was al helemaal klaar voor de eerste lentedag en de koeien stonden te trappelen. Het weer laat zich helaas niet sturen en om het welzijn van zijn koeien en land te garanderen is er besloten om de weidegang uit te stellen: "Door de vorst van de afgelopen dagen is de weide bevroren. Hierdoor is de grasgroei tot stilstand gekomen, waardoor het gras nog niet voldoende groen en voedzaam is. Als melkveehouder beslis je zelf wanneer je de koeien weer naar buiten laat en hierin ben je natuurlijk afhankelijk van de natuur. Uiteraard kijk ik uit naar de eerste mooie lentedag wanneer de koeien alsnog uitgelaten de weide betreden."

Niet alleen de koeien stonden te trappelen, ook Olympisch kampioen Epke Zonderland stond in de startblokken. Hij had de eer om de staldeuren voor de koeien te openen. "Ik vind het jammer dat we de koeien vandaag niet vrolijk naar buiten zien rennen, maar het welzijn van de koeien staat voorop natuurlijk. Laten we hopen dat de lente snel doorzet, zodat we gauw weer van het typisch Hollandse plaatje met grazende koeien in de wei kunnen genieten!"

Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Elke dag voorziet Koninklijke FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. Met een jaaromzet van 12 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de grootste zuivelondernemingen in de wereld. FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven in West-Europa. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen waar eind 2017 in totaal 23.675 medewerkers werken. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier wereldwijde marktgeoriënteerde business groups: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Dairy Essentials en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. met 12.707 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.frieslandcampina.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.