Beroepenfeest Zoetermeer On Stage

16 maart 2018 14:29

Beroepenfeest Zoetermeer On Stage

Minister Arie Slob (Onderwijs) opende donderdag 8 maart de vijfde editie van het Beroepenfeest Zoetermeer On Stage. Ruim 200 beroepsbeoefenaren en circa 1.000 VMBO-leerlingen gingen in de Dutch Innovation Factory in gesprek over het beroep en wat het werk nu eigenlijk inhoudt.

On Stage is een project dat bedoeld is om VMBO leerlingen te helpen bij hun beroepskeuze. Alle leerlingen werden in de Dutch Innovation Factory feestelijk onthaald door de Zoetermeerse Brassband en door Jo Weerts de MC van Zoetermeer On Stage. De leerlingen kwamen binnen over de rode loper met een erehaag gevormd door alle beroepsbeoefenaren. De eerste ronde van On Stage werd geopend door Minister Arie Slob van en wethouder Isabelle Vugs. De minister wenste alle jongeren veel succes én plezier toe op het Beroepenfeest en op de Doe Dag en wees ze op de kansen die ze geboden werden om gesprekken met beroepsbeoefenaren aan te gaan.

De jongeren werden bij de gesprekken geholpen door de matchmakers waaronder wethouders Isabelle Vugs (Onderwijs) en Taco Kuiper (Arbeidsmarkt) hielpen de hele middag om alle kinderen een geslaagde match te bezorgen. Op 22 maart, de Doe Dag van On Stage, brengen de leerlingen een werkbezoek aan de professionals waarmee ze een match hebben gemaakt. Zij kunnen dan in de praktijk zien wat het beroep inhoudt. Voor de beroepsbeoefenaren is het interessant om vroeg in contact te komen met leerlingen die interesse hebben in het beroep.

Zoetermeer On Stage is dé plek waar het Zoetermeerse onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4LLoswybsCk&t=19s[/embed]

Veel dank aan onze lokale sponsors;

Fonds 1818, Gemeente Zoetermeer, SEA en Ter Zake het  Ondernemershuis

Nederlandse Film en Geluidsdienst (NFGD), Dutch Innovation Factory,

Jo Weerts, RABO Bank, HABO GWW, Ron Jenner Fotografie

BB-Go, DNN Verhuur, Picapoint drukwerk, CKC, Veiligheid op 1

en onze vrienden;

123ledspots, KVDM Bleiswijk, Remto Automaterialen,

Autohaag Zeeuw, Attractiecentrum Zoetermeer en van der Kooij Vastgoed

en aan de landelijke partners;

Fonds 21, VSB Fonds, Janivo, Instituut Gak, Innovam Oomt en Sectorinstituut Logistiek

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.