Presentatie nieuwe wet persoonsbescherming in De Proeverij te Lisse

20 februari 2018 09:57

Presentatie nieuwe wet persoonsbescherming in De Proeverij te Lisse

Op donderdag 22 februari aanstaande wordt in De Proeverij te Lisse een basispresentatie gegeven over de nieuwe Europese Wet, De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze Wet gaat per 28 mei 2018 in en is voor ieder bedrijf (groot en klein) van toepassing, ook voor bedrijven die bestanden verwerken voor derden op wat voor manier dan ook. Vertegenwoordigers van bedrijven zijn van harte welkom. De presentatie is een onderdeel van de BNI netwerkbijeenkomst. Aanmelden kan via www.bni-hyacint.nl

Je kunt het niet gemist hebben. Eind mei treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking. Misschien ben je er al mee bezig en worstel je met alles wat er bij komt kijken? Of wellicht denk je: ‘die AVG? Dat is voor mij helemaal niet van toepassing.’ Als je dat denkt dan hebben we slecht nieuws voor je. Want die AVG is voor elke ondernemer van toepassing en dus ook voor jou. Zo moet je bijvoorbeeld een privacyverklaring op je website hebben om maar eens wat te noemen. En zo zijn er meer punten. Evert Brouwer (dataspecialist) en Henriëtte Terleth (jurist) vertellen er donderdag 22 februari meer over. Wat komt erbij kijken, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf.

Evert Brouwer is registeraccountant / IT auditor en eigenaar van Twine in Katwijk. Hij is gespecialiseerd in het ontsluiten van bedrijfsgegevens, vertaling daarvan naar informatie (KPI’s) en visualisatie in krachtige dashboards. De kwaliteit van gegevens hangt nauw samen met de gegevensbescherming. Dit raakt ook de bescherming van persoonsgegevens, het grote onderwerp van de nieuwe AVG. Henriëtte Terleth is jurist en partner bij ProJust Legal Counseling. Zij de dé jurist voor ondernemers en ondersteunt bedrijven op het gebied van arbeid, contracten, algemene voorwaarden, huur van bedrijfsruimten én nu vooral de nieuwe privacywetgeving. (Foto: Corine Zijerveld Fotografie)

BNI

Netwerkorganisatie BNI (Business Network International) is een internationale organisatie waarbij leden voor elkaar intensief businessmogelijkheden signaleren en doorgeven. De leden van BNI Hyacint zijn lokale ondernemers, zakenmensen en professionals uit diverse branches en komen wekelijks tijdens het ontbijt samen om sterke persoonlijke relaties op te bouwen. Het motto van BNI luidt: ‘Geven Loont’, want investeren in relaties met BNI-leden leidt bij BNI tot het geven en krijgen van aanbevelingen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.