Circulair Congres: Agrifood, chemie en energie samen naar een circulaire economie

1 februari 2018 14:56

Circulair Congres: Agrifood, chemie en energie samen naar een circulaire economie

TKI-BBE en RWE organiseren dit jaar samen het Circulair Congres op 14 en 15 maart 2018, Amercentrale, Geertruidenberg, de opvolger van de congressen van Biobased Economy.nl. Thema van de eerste editie is ‘Agrifood, chemie en energie samen naar een circular economy’.

Het congres bestaat uit twee dagen. De eerste dag staat in het teken van de herkomst en beschikbaarheid van diverse soorten biomassa, de technische ontwikkelingen en mogelijke toepassingen van biomassa in de circulaire economie.

Op dag twee worden strategische ontwikkelingen gepresenteerd, gaan sprekers in op de economische kansen die de ontwikkeling van een circulaire economie bieden en passeren succesvolle projecten de revue. Uiteraard heeft u op beide dagen uitgebreid de gelegenheid om uw netwerk te versterken en uit te breiden.

Een duurzame samenleving heeft biomassa als grondstof en als brandstof nodig. De realisatie van een circulaire economie is niet alleen noodzakelijk: het biedt tegelijkertijd geweldige economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De agrifood-, chemie- en energiesector kunnen samen de circulaire economie realiseren. Daarvoor is nieuwe kennis nodig én moeten nieuwe, intersectorale, samenwerkingsverbanden worden gesmeed. TKI-BBE faciliteert deze omslag met de financiering van onderzoeksprojecten. RWE, voorloper in de toepassing van biomassa voor energie, wil de samenwerking tussen deze sectoren stimuleren en faciliteren.

Programma en aanmelden

Het volledige programma vindt u op www.aanmelder.nl/circulair. U kunt zich daar ook aanmelden voor beide dagen of voor één van de dagen. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 1 maart.

Het congres vindt plaats op de Amercentrale in Geertruidenberg. In 2018 wordt meer dan de helft van de steenkool in de Amercentrale vervangen door duurzame biomassa. In 2019 neemt dit zelfs verder toe tot boven de 80 procent. Daarmee is de Amercentrale geen kolencentrale meer. RWE ziet biomassa als dé manier om betrouwbare, betaalbare én duurzame energie te produceren en bij te dragen aan het behalen van de doelstellingen in het Parijs Akkoord.

Over RWE

RWE Generation vertegenwoordigt de conventionele energieopwekking van het RWE concern. Het bedrijf verenigt de expertise van zo’n 27.000 medewerkers in Duitsland, Groot Brittannië, Nederland en Turkije. De centrales van RWE Generati produceren gezamenlijk 25 gigawatt. De met aardgas, biomassa, steenkool of water aangedreven centrales dragen met hun zekere en flexibele bedrijfsvoering ertoe bij dat de leveringszekerheid in het Europese energienet met een sterk stijgende toename van duurzame energie, gegarandeerd blijft.

Over TKI-BBE

De omschakeling naar een circulaire economie is vanuit het oogpunt van duurzaamheid een noodzaak. Tegelijkertijd biedt deze omschakeling belangrijke economische kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. TKI-BBE stimuleert door middel van de ontwikkeling van een onderzoeksagenda en financiële steun bij onderzoeksprojecten het sluiten van de koolstofkringloop in de circulaire economie, inclusief het terugdringen van het gebruik van fossiele koolstof.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.