Europese pionier Digital Transformation opent kantoor in Nederland

26 januari 2018 18:51

Europese pionier Digital Transformation opent kantoor in Nederland

Het Belgische succesvolle Duval Union Consulting (DUC) slaat haar vleugels uit naar Nederland. Het strategiebureau helpt bedrijven in verschillende sectoren, waaronder media, retail, finance, industry, gezondheidszorg en overheid. Speerpunt van DUC is Digital Transformation. 

Inspelen op razendsnelle veranderingen door digitalisering. Veel organisaties worstelen daarmee. Waar het vaak aan ontbreekt zijn de juiste strategische inzichten en een organisatiestructuur om hiermee van start te gaan. DUC was er vijf jaar geleden als eerste bij. Hun publicatie van het boek 'Digital Transformation' (Jo Caudron en Dado van Peteghem) is sindsdien een bestseller en al verkocht in zo'n 55 landen. De aanpak van DUC kenmerkt zich door eenvoud en doeltreffendheid. In korte slagen naar resultaat. Onder de meer dan 100 klanten die DUC op deze manier heeft geholpen bevinden zich onder meer Douwe Egberts, Makro, Chalhoub (Dubai), Danfoss (Denemarken), De Persgroep, Orange, Engie, Spa, Thalys, Rode Kruis en Volvo Trucks.

Nederlands kantoor

Mede-oprichter van DUC Jo Caudron: “Als gevolg van ons succesvolle strategie consultancy raamwerk is ons team gegroeid naar ruim

twintig consultants en zijn we inmiddels actief  tot ver buiten de grenzen van België.” Onlangs opende DUC een kantoor in Dubai, om van daaruit de regio te bedienen. Nederland stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje en nu is het dus zover. “Net als in België zijn er veel Nederlandse organisaties die worstelen met vraagstukken rondom digitale transformatie. Wat speelt er allemaal, welke ontwikkelingen komen er op ons af en hoe moeten wij onze strategie én organisatie daarop inrichten? Het zijn vraagstukken waar wij mee aan de slag gaan."

Hype-geweld

De Nederlandse vestiging van Duval Union Consulting komt onder leiding van Jeroen de Groot, zelf al 25 jaar actief in de wereld van business-transformaties. “In het hedendaagse hype-geweld rondom Digital Transformation onderscheidt DUC zich door een gedegen en tegelijk zeer praktische aanpak om organisaties daadwerkelijk een stapje verder te helpen”, aldus De Groot. “DUC is een leuke no-nonsense club met allemaal specialisten in de onderwerpen rondom Digital Transformation. Ik heb er erg veel zin in om de kar te gaan trekken in Nederland en uit te groeien tot een belangrijke speler in de sector. Het is onze ambitie om zoveel mogelijk organisaties in Nederland, zowel profit als non-profit, te helpen bij het uitstippelen van de juiste stappen richting hun eigen disruptieve toekomst.”

Gamification

Eén van de manieren waarop het Nederlandse DUC organisaties laat kennismaken met Digital Transformation is de ‘Battle of Disruption’. Dat is een interactieve management game die teams in één dagdeel bekend maakt met de impact van digitale veranderingen op hun organisatie. “Dat is een mooie manier waarop we gamification toepassen in deze consultancy-branche”, aldus De Groot.

Over DUC

Duval Union Consulting is ontstaan uit Dearmedia, dat in 2009 door Jo Caudron en Dado Van Peteghem werd opgericht. De tandem groeide ondertussen uit tot een ploeg van 20 gedreven consultants en begin 2018 werd de dienstverlening uitgebreid naar Nederland, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. DUC maakt bedrijven future-proof met een bewezen aanpak in een fris format.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.