Bankgiro Loterij verlengd overeenkomst Museum ARnhem voor vijf jaar

12 december 2017 11:24

Bankgiro Loterij verlengd overeenkomst Museum ARnhem voor vijf jaar

De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar steun aan Museum Arnhem met vijf jaar. Sinds 2010 heeft Museum Arnhem 1,4 miljoen euro ontvangen van de BankGiro Loterij. Afgelopen jaar is de samenwerking geëvalueerd. De positieve aanbeveling voor voortzetting van de relatie is door de Raad van Commissarissen van de BankGiro Loterij overgenomen. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar en gaat in op 1 januari 2018. Tot en met 2022 kan Museum Arnhem wederom een jaarlijkse bijdrage tegemoet zien voor aankopen en het toegankelijk maken van de collectie.

Michel Verboven, managing director BankGiro Loterij: “Museum Arnhem en de loterij zijn al sinds het jaar 2010 succesvol partners van elkaar. Het museum kent een brede programmering van mode tot schilderkunst. De verbouwingsplannen zorgen voor nog meer mogelijkheden en bieden de bezoeker straks een betere beleving. Wij dragen de komende vijf jaar graag bij aan het verstevigen van de positie van het museum en zullen onze BankGiro Loterij VIP-KAARThouders daarvan goed op de hoogte houden zodat zij het museum weten te vinden”.

Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: “Wij zijn zeer verheugd met de bevestiging voor de langdurige samenwerking. Museum vernieuwt en de steun van de BankGiro Loterij kan het verschil maken bij onze vernieuwingsplannen. Met grotere tentoonstellingszalen en publieksruimtes zijn wij in de toekomst nog beter in staat onze collectie in de volle breedte te laten zien”.

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Deelnemers maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers bijdragen aan cultuur in Nederland. Twee derde van het bedrag gaat naar musea, molens en monumenten, zoals het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum. Een derde gaat naar organisaties, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De BankGiro Loterij is met de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze Goede Doelen Loterijen zijn, samen met de Postcode Loterijen in Zweden en het Verenigd Koninkrijk, de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen wereldwijd.

Museum Arnhem

Museum Arnhem is hét museum voor (inter-)nationale moderne en hedendaagse kunst én vormgeving van de stad Arnhem. Speerpunten zijn realistische kunst uit de 20ste eeuw, sieraden en vormgeving, met extra aandacht voor niet-Westerse kunst en werk van vrouwelijke kunstenaars. Belangrijke thema’s zijn ontwikkelingen en machtsverhoudingen in de samenleving. Het museum is beroemd om zijn bijzondere ligging middenin de stad met prachtig uitzicht vanuit de beeldentuin over de Rijn. Begin 2018 start de uitbreiding uitgevoerd door Benthem Crouwel Architects.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.