Of we vinden een weg, of we maken er één

24 november 2017 13:26

Of we vinden een weg, of we maken er één

Het aantrekken van een financiering voor je onderneming is anno 2017 complexer dan enkele jaren geleden. Niet alleen zijn banken door de verscherpte wet- en regelgeving kritischer en behoudender geworden, maar er zijn ook veel nieuwe aanbieders van alternatieve financieringen bijgekomen, zoals bijvoorbeeld crowdfunding of investeringsfondsen die achtergestelde leningen verstrekken.

Het is tegenwoordig ook belangrijker om naar je assets (bijvoorbeeld bedrijfspand, voorraden, debiteuren, machines) te kijken en daarbij per asset de optimale financiering te vinden.

Dat maakt het optimaal financieren niet eenvoudiger, mààr het biedt ook kansen voor ondernemers die voor de crisis niet mogelijk waren.

 

Bij Prisma-Bedrijfsfinancieringen kennen wij de markt en weten wij hoe een financier kijkt naar de cijfers van je onderneming en naar jou als ondernemer. En welke informatie belangrijk is om een financieringsaanvraag succesvol te maken. Een professioneel opgesteld financieringsmemorandum is daarbij essentieel; je krijgt immers maar 1 x de kans om jezelf en je bedrijf goed te presenteren aan een financier.

Een ander belangrijk aspect is het goed organiseren van de cashflow van je bedrijf, omdat daar vaak al veel winst te behalen is. Door een goed cash management kan de financieringsbehoefte omlaag en dat biedt veel voordelen; allereerst scheelt het onnodige rentekosten maar daarnaast versterk je met een goede organisatie van je cashflow je positie naar een externe financier. En dat zie je terug in betere voorwaarden.

Door ons grote netwerk van financiers hebben wij toegang tot alle banken en vele alternatieve financieringsbronnen. Hierdoor kunnen we de aanvraag indienen bij de financier waar jij de beste voorwaarden kunt krijgen. In onze dagelijkse praktijk zien we nog steeds grote verschillen in voorwaarden in de markt, zowel bij banken als bij alternatieve financiers. Daarom is een goede vergelijking belangrijk. Wij kijken daarbij niet alleen naar de korte termijn of de laagste rente maar altijd naar het totaal plaatje. En wij zijn onafhankelijk en kunnen dus ook echt objectief adviseren.

Of het nu gaat om het financieren van een bedrijfsovername, onroerend goed, voorraden, debiteuren, machines of wagenpark, Prisma Bedrijfsfinancieringen neemt je veel werk uit handen en zorgt voor de meest optimale financiering voor jouw bedrijf. Wij kijken daarbij niet alleen naar tarieven, condities en zekerheden, maar beoordelen ook of de financiering op langere termijn voordelig is. En uiteraard of deze past bij jouw wensen en ambities en die van je onderneming.

Als ondernemer kun je profiteren van onze kennis en ervaring op financieringsgebied en zelf vooral blijven doen waar je goed in bent!

Dus als je een nieuwe financiering nodig hebt voor je onderneming of je wilt weten of je bestaande financiering beter of goedkoper kan?  Bel vrijblijvend voor een afspraak met Bas Bourgonje op 06-22 492 992 of mail naar b.bourgonje@prisma-advies.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.