Amsterdamse MKB-ondernemers krijgen financiële hulp bij groei

22 juni 2017 15:26

Amsterdamse MKB-ondernemers krijgen financiële hulp bij groei

Nu het voor ondernemers van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) complexer is om financiering te krijgen, biedt SmartFunding de uitkomst. Vandaag opent SmartFunding een kantoor in Amsterdam, waar Nederlandse MKB-ondernemers geholpen worden bij het aanvragen en verkrijgen van financieringen tussen de 250.000 en vijf miljoen euro. Op basis van onafhankelijk advies, lokale kennis en persoonlijke begeleiding, aangevuld met een onafhankelijke balansrating biedt SmartFunding een financieringsmix die precies past bij iedere ondernemer en zijn toekomstplannen. SmartFunding zet dé standaard voor financiering voor het MKB in Nederland.

Amsterdamse ondernemers opgelet

Onder leiding van Dirk-Jan Weijers opent SmartFunding een kantoor in Amsterdam. In zijn ogen zijn startups en scaleups (te) snel geneigd financiering te vragen terwijl zij hun businessmodel nog niet optimaal hebben ingericht ofwel logischerwijs meer financiering zouden moeten aanvragen. “Je kunt beter in een keer een passende financiering aanvragen, dan over een half jaar weer”, aldus Weijers. Met SmartFunding gaat hij een stap verder, indien de onderneming financierbaar is, bepaalt hij de optimale financieringsmix voor ondernemers. Zijn doel is om MKB-ondernemers in regio Amsterdam te helpen om hun financiering zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij hun ambities, zodat zij zich kunnen focussen op het ondernemen.

Ondernemers zijn geneigd naar één mogelijkheid van financieren te kijken, zoals bijvoorbeeld crowdfunding. Zij zijn zich vaak niet bewust van de rest van de financieringsmogelijkheden. SmartFunding brengt deze mogelijkheden in kaart. Met kennis van verschillende financieringsmogelijkheden én partnerships met banken en alternatieve financiers kan SmartFunding de juiste combinaties van financieringen maken die nodig zijn om ondernemers te helpen met het behalen van hun groeiwensen. Weijers heeft met zijn kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zowel ondernemerschap als financiën groei voor het Amsterdamse MKB binnen handbereik. Scaleups en MKB-bedrijven helpen met het bepalen en verkrijgen van de ideale financieringsmix, zodat de ondernemers zich richten op de bedrijfsambities is zijn drijfveer. Zijn uitgangspunt is om het ondernemen voor MKB-ers makkelijker maken, door ze werk uit handen te nemen met financiën, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn; ondernemen. Ondernemen zit bij Weijers in zijn DNA en dat is leidend voor de manier waarop hij ondernemers begeleidt. “Ik heb een neus voor groeipotentie en innovatie en ik heb de drang om ondernemers te wijzen op kansen en belemmeringen te omzeilen, zodat ze kunnen groeien”, aldus Weijers.

Werkwijze: MKB-financiering in vier stappen

Uniek aan SmartFunding is haar persoonlijke benadering en werkwijze: in vier simpele stappen begeleidt SmartFunding ondernemers bij het aanvragen en verkrijgen van een optimale financieringsmix. Hierin worden ondernemers voorzien van onafhankelijk advies en wordt er samen met de ondernemer gewerkt aan een ijzersterke businesscase. Dit doen zij onder andere door een balansrating van CreditReform toe te voegen, zodat de kredietwaardigheid van de ondernemers onafhankelijk getoetst wordt. Deze balansrating is een door de European Central Bank geaccrediteerd ratingsysteem dat als gevolg hiervan gebruikt mag worden voor de herfinanciering van kredieten door financiële dienstverleners. Met een creditrating, financiële analyses en haalbaarheidscheck op zak benadert SmartFunding een zorgvuldig samengestelde selectie van financiers met een financieringsaanvraag. Door daarnaast gebruik te maken van monitoring middels ‘SmartCash’ maakt SmartFunding maandelijkse inzichtelijk hoe de ondernemer presteert ten opzichte van zijn eerder gestelde financiële doelen. De MKB-ondernemer heeft hiermee doorlopend inzicht in zijn liquiditeitspositie.

Partnership

SmartFunding werkt samen met de belangrijkste banken en beleggingsinstellingen van Nederland en biedt een scala aan financieringsmogelijkheden. Mogelijke vormen van financiering die worden aangeboden zijn klassieke leningen bij banken, leasing, factoring en crowdfunding. SmartFunding biedt ondernemers daarnaast toegang tot private investors en direct lenders.

Ben jij een MKB-ondernemer, ben je zoek naar financiering en wil je je met je eigen zaak bemoeien? Kijk dan eens op www.smartfunding.nl of bel Dirk Jan 06 5472 2979.

 

 

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.