Zijn tijd ver vooruit: de nieuwe Showa disposable handschoenen

22 maart 2017 16:36

Zijn tijd ver vooruit: de nieuwe Showa disposable handschoenen

Showa, uitvinder van ’s werelds eerste latexvrije 100% disposable nitril handschoen, heeft een complete nieuwe handschoenenlijn geïntroduceerd voor eenmalig gebruik. De wensen en behoeften van persoonlijke- en productbescherming zijn door Showa in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een aanbod van het breedste assortiment kwaliteitshandschoenen voor eenmalig gebruik. Showa brengt hiermee complete oplossingen die voldoen aan de markteisen: hoge chemische weerstand, comfortabel, duurzaam in gebruik en goedgekeurd volgens de richtlijnen en certificaten.

Deze serie biedt een ruime keus in handschoenen: maar liefst 9 verschillende modellen in 3 diktes en 2 lengten. Deze zijn in overeenstemming met alle CE-normen, leverbaar in maat XS t/m XL en geschikt voor gebruik in laboratoria, farmaceutische sector, cleanrooms, voedingsindustrie, de automotive en bij schadelijke chemicaliën.

De nieuwe generatie disposable handschoenen biedt alle voordelen, technieken en hoogwaardige materialen van de beroemde N-Dex serie. Deze was zijn tijd al ver vooruit en kenmerkte zich door het gebruik van een zuivere nitril zonder weekmakers. Door de ‘low modulus’ techniek heeft de handschoen een optimale pasvorm en beweeglijkheid en komt de handschoen na uitrekken weer in de oorspronkelijke vorm.

Hoge chemische weerstand, comfortabel en duurzaam in gebruik

De Showa disposable nitril handschoenen kunnen diverse typen van bescherming bieden: van eenmalige spatbescherming (geringe blootstelling aan chemicaliën) tot volledige onderdompeling in chemicaliën met hoge permeatie en degradatie, afhankelijk van de frequentie en duur van de blootstelling aan een bepaalde chemische stof.

De handschoen voelt als een tweede huid, heeft een zachtere textuur en is gemakkelijk aan- en uit te trekken. Deze hele reeks is siliconen- en poedervrij, zodat allergieën tot het verleden behoren en deze handschoenen ook prima in een omgeving gebruikt kunnen worden waar verf- en lak worden verwerkt.

De Showa handschoenen zijn ontzettend sterk, waardoor ze veel minder snel scheuren (breekkracht minimaal 10N) en zijn zeer soepel (rek tot 500%). 

Goedgekeurd en gecertificeerd

De Showa disposable nitril handschoenenlijn is voorzien van een dubbele etikettering wat betekent dat de handschoenen goedgekeurd zijn voor medische hulpmiddelen (93/42/EEG) en de richtlijn persoonlijke beschermingsmiddelen (89/686/EEG). Ook zijn ze gecertificeerd voor werken in de voedingsmiddelenindustrie.

Voor meer informatie www.wiltec.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.