Eerste tentoonstelling door jongste museumdirecteur van Nederland

21 februari 2017 14:32

Eerste tentoonstelling door jongste museumdirecteur van Nederland

Van 3 maart t/m 24 september 2017 toont Villa Mondriaan de tentoonstelling Figuratie in Stijl, ter ere van het 100-jarig bestaan van De Stijl. Dit is de eerste tentoonstelling van Judith Kadee (24), de jongste museumdirecteur van Nederland. Figuratie in Stijl viert het figuratieve werk van de leden van de wereldberoemde kunstbeweging De Stijl. Zij staan bekend om hun abstracte werk, maar maakten gedurende hun carrière ook figuratief en realistisch werk. In de tentoonstelling wordt het spanningsveld tussen realistische en abstracte vormen in hun oeuvre uitgelicht. Het werk van de pioniers van De Stijl, waaronder Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Bart van der Leck en Vilmos Huszár, staat centraal. Ook wordt er nooit eerder werk van Bart van der Leck vertoond.

De tentoonstelling van Villa Mondriaan wordt georganiseerd ter gelegenheid van het nationale jubileumjaar ‘Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl’. Naast Figuratie in Stijl wordt er in Villa Mondriaan ook 100 jaar design gevierd. Zo zal er een speciale reconstructie van een jongensslaapkamer te zien zijn met kleurontwerp van Vilmos Huszár. Daarnaast wordt er ook vernieuwend Dutch Design getoond van onder meer de designstudio Raw Color.

Tentoonstelling: Figuratie in Stijl

Periode: 3 maart t/m 24 september 2017

Locatie: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk

Openingstijden: vr t/m zo, 11-17 uur (t/m 5 maart) di t/m zo, 11-17 uur (vanaf 6 maart t/m 5 november)

Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.