Podcast - Voedselzekerheid in 2050

23 maart 2022 08:51

Podcast - Voedselzekerheid in 2050

Ron Lemmens sprak met Petra Roubos en Wendy van Herpen tijdens een Business Update.

In 2050 moet het voedselsysteem van Foodvalley NL voedselzekerheid bieden aan tien miljard mensen wereldwijd. Lekker, betaalbaar, gezond en duurzaam eten, geproduceerd met respect voor dier en de planeet. Met het huidige voedselsysteem kan dit niet, want er is te weinig voedselzekerheid door uitputting van de aarde. Nu zijn al heel veel organisaties bezig met de transitie naar een toekomstbestendig voedselsysteem door middel van innoveren, maar het is veel sneller en op veel grotere schaal nodig. Ron Lemmens ging hierover in gesprek met Shared Facility Finder expert Petra Roubos, werkzaam bij Foodvalley NL en Wageningen University & Research en Wendy van Herpen, R&D Director Ecosystem Foods and Refreshment bij Unilever Foods Innovation Centre “Hive”. Het voedselsysteem moet veranderen, maar waarom is dit noodzakelijk en wat moet het voedselsysteem in 2050 precies kunnen bieden?

In deze updates hoor je een ander geluid. Los van het traditionele nieuws, hoor je van ondernemers wat er leeft binnen hun bedrijf of sector en delen zij hoe zij hier mee omgaan. Wat voor kansen ontstaan er en hoe kan je als organisatie zo optimaal mogelijk bewegen in een tijd als deze?

Tijdens de non-stop uren op New Business Radio hoor je altijd al de meeste interessante updates over innovatie en duurzaamheid. Wat zijn de interessante ontwikkelingen in jouw branche? Wat is er anders? Laat het ons weten!

De Business Update op New Business Radio wordt mede mogelijk gemaakt door Hét Ondernemersbelang.

Naar alle berichten van De Radiofabriek terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.