Bedrijfslening voor een auto: slim advies voor ondernemers

21 december 2022 14:59

Bedrijfslening voor een auto: slim advies voor ondernemers

Als ondernemer kan het hebben van een bedrijfsauto of bedrijfsbus veel voordelen bieden. Naast het comfort van goed vervoer en het professionele imago dat een bedrijfsauto geeft, biedt het ook financiële voordelen. Veel zzp'ers kiezen ervoor om een bedrijfslening af te sluiten om een bedrijfsauto te financieren. Wij vertellen je waarom dat een slimme keuze kan zijn!

Wat zijn de opties?

Als je besluit om een bedrijfsauto te nemen, zijn er verschillende manieren om deze te financieren. Ten eerste kun je kiezen om de auto volledig te financieren met je eigen vermogen. Het nadeel is echter dat je hierdoor minder middelen overhoudt om te investeren in je bedrijf.

Een andere optie is om een bedrijfslening te nemen om je bedrijfsauto te financieren. Zo hoef je je eigen middelen niet te gebruiken en heb je meer ruimte om je bedrijf te laten groeien. Bovendien ontvang je als eigenaar van de auto veel fiscale voordelen - daar lees je zo meer over!

Een derde mogelijkheid is om een bedrijfsauto te leasen via een operational of financial lease. Dit betekent dat je een vast bedrag per maand betaalt om gebruik te maken van het voertuig. Het verschil tussen deze twee leasevormen is dat je bij een financial lease eigenaar bent van de bedrijfsauto en dus veel fiscale voordelen ontvangt. Bij een operational lease blijft de leasemaatschappij eigenaar van het voertuig en ontvang je geen fiscaal voordeel.

Voordelen bedrijfsauto

Er zijn veel fiscale voordelen verbonden aan het aanschaffen van een bedrijfsauto. Het belangrijkste voordeel is dat alle kosten (brandstof, verzekering, onderhoud, etc.) als zakelijke kosten kunnen worden geboekt.

Met een financial lease kun je de auto ook op de balans van je bedrijf zetten, wat vaak recht geeft op renteaftrek en afschrijving. Bovendien komen er steeds strengere regels voor emissieklassen van voertuigen in verschillende delen van Nederland. Dit maakt het steeds interessanter om te overwegen om een elektrische bedrijfsauto te nemen. Als je een elektrische bedrijfsauto neemt, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Slim: een bedrijfslening

Een bedrijfslening kan een uitstekende oplossing zijn voor het financieren van een bedrijfsauto. Veel ondernemers kiezen voor een bedrijfslening bij Qeld, omdat het aanvragen snel en eenvoudig is. Bij Qeld zijn er geen opstartkosten of verborgen kosten en word je dezelfde dag nog uitbetaald. Bovendien zijn onze leningen flexibel: bij ons heb je geen verplichte looptijd, dus je kunt aflossen wanneer je wilt. Op deze manier is je Qeld-lening extra voordelig!

Met een bedrijfslening kun je ervoor kiezen om een bedrijfsauto te kopen, maar Qeld kan je ook helpen om je operational of financial lease rond te krijgen. Een veelvoorkomende keuze is om met een bedrijfslening de btw over het voertuig, die vaak van tevoren moet worden betaald, vooraf te financieren. Als ondernemer ontvang je de btw aan het eind van het kwartaal terug van de belastingdienst, en je kunt dan direct je lening bij Qeld aflossen. Zo ben je dus niet lange tijd gebonden aan een lening, terwijl je er maar een paar maanden gebruik van wil maken - heel praktisch!

Als je van plan bent om de btw vooraf te laten financieren, let er dan wel op dat je moet voldoen aan de eisen om ondernemer te zijn voor omzetbelasting (btw), anders krijg je de btw aan het eind van het kwartaal niet terug!

Snel en flexibel zakelijk lenen

Ben je benieuwd wat je mogelijkheden zijn voor een bedrijfslening bij Qeld? Het aanvragen is vrijblijvend, gratis en duurt slechts één minuut. Vraag jouw gratis offer nu aan door hier te klikken

Naar alle berichten van Qeld terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.