Zakelijke SNS hypotheken en financieringen in trek bij ondernemers

27 juni 2023 12:45

Zakelijke SNS hypotheken en financieringen in trek bij ondernemers

“Bij ons sta je als zzp’er of mkb’er voorop en helpen we je met de groei van je bedrijf”

Ondernemers ervaren dat het steeds moeilijker wordt om een financiering of hypotheek te krijgen. Vaak zijn de plannen er wel maar is de bank er niet. Armand Gerrits, Berend Tissen en Patrick Kuijs merken dat steeds meer ondernemers de weg naar hun SNS kantoren te Bemmel, Boxmeer en Groesbeek weten te vinden.

Beide mannen zijn blij met de keuze van SNS Bank om het voor meer ondernemers mogelijk te maken om hun plannen te kunnen realiseren. “Ons lokale kantorennetwerk helpt ons het verschil te maken in de markt” zo vertelt Patrick Kuijs ons. “Daar waar ondernemers nergens meer fysiek terecht kunnen, omdat er geen bankfilialen van hun bank zijn, houden wij onze kantoren wél aan. Particulieren, maar zeker ook ondernemers, stellen persoonlijke aandacht in de bank of bij hun eigen zaak enorm op prijs en dat lukt niet altijd via beeldbellen. Ook voor ons is het persoonlijke contact belangrijk om ons werk goed te kunnen doen.”

Armand Gerrits: “SNS timmert volop aan de weg voor de ondernemer. We kunnen nu al tot in 90% van de gevallen aankopen van bedrijfspanden financieren en overige kredieten verstrekken. Je hoeft dus bijna nooit “nee” te verkopen. We onderscheiden ons door onze lokale zichtbaarheid en onze kennis van de lokale markt, maar hebben met SNS een grote, landelijk opererende bank aan onze kant staan en dat blijkt een gouden combinatie.”

Verantwoord

Beide heren vinden het belangrijk dat ondernemers verantwoord investeren. “De financiering moet passen in het risicoprofiel van de onderneming. Om dat te kunnen beoordelen is lokale kennis en écht in gesprek gaan met de klant van essentieel belang. Niet alles past in hokjes of tabellen. Met elkaar kunnen we juist de lokale economie op een verantwoorde wijze naar een hoger plan tillen en daar zit onze gezamenlijke uitdaging.”

Patrick Kuijs

Patrick Kuijs werkt al bijna 7 jaar voor SNS. Daarvoor werkte hij jarenlang bij een intermediair. Hij heeft dus jarenlange ervaring in het bedienen van zowel particuliere alsook zakelijke relaties. Patrick Kuijs is financieel planner én erkend hypothecair planner. “Ik zet mijn kennis en ervaring graag in om ondernemers te helpen groeien en om hun ambities waar te maken door ze te helpen bij de financiering en te zorgen voor passende verzekeringen. Ook ondernemers die (nu nog) “te klein” zijn voor andere banken, kunnen bij ons prima terecht! Ik ben graag de spin in het web en heb een uitgebreid netwerk waar we veel aan hebben: groeien doe je samen!”

Armand Gerrits

Armand begon op 1 mei 2016 bij SNS en is inmiddels het lokale gezicht van SNS Boxmeer. “Met name de omgang met mensen is wat ik mooi vind aan mijn werk. Het traject rondom het regelen van een financiering is voor veel mensen lastig te begrijpen. Ik probeer het zo makkelijk mogelijk uit te leggen. Ik vind het erg leuk om met lokale ondernemers te praten en te horen wat ze doen en wat ze drijft.”

“Kleine ondernemers bestaan niet” is zijn motto. We merken in de praktijk dat het voor veel kleine ondernemers lastig is om een financiering te krijgen bij hun huidige bank. Ze lopen dan tegen het feit aan dat ze voor bedragen onder een miljoen niet eens een persoonlijk gesprek krijgen. Soms krijgen ze een beeldbelafspraak. Los van het feit dat dit ook tot onze mogelijkheden behoort, spreken wij de ondernemer liever persoonlijk: bij ons op de bank óf bij ze op de zaak. Dát schept pas echt een band!”

Berend Tissen

Berend begon 31 jaar gelden bij de Rabobank. Na diverse loondienstverbanden bij andere banken, begon hij op 1-7-2010 als franchisenemer bij SNS Bank.

“Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Als franchisenemer SNS Bank heb ik het beste van twee werelden: de immer leuke en dynamische wereld van het bankieren en het voeren van een eigen onderneming.” Ook hij beaamt dat SNS een nieuwe weg is ingeslagen. “Daar waar andere banken uit de dorpen en zelfs de steden zijn weggetrokken, houdt SNS vast aan haar kantoren. Dat is een goede zet want de behoefte aan lokaal en persoonlijk contact is groot!”

Berend heeft zelf drie SNS filialen: de Dr. Poellstraat 2-C te Bemmel, Dorpsstraat 20 te Groesbeek en Steenstraat 65 te Boxmeer. “Samen met ons team bedienen we de klanten (zowel particulier als zakelijk) in deze gebieden. Ook in deze gebieden zagen we de andere grote banken 1 voor 1 vertrekken, tot onbegrip en ergernis van hun klanten. Wij blijven wel en dat is onze kracht!”

OOK GROEIEN MET JE BEDRIJF?

Bij ons sta je als zzp’er of mkb’er voorop en helpen we je met de groei van je bedrijf. Het gaat bij ons om jou, de ondernemer achter de cijfers. Wat zijn je wensen? En hoe kunnen we je daarbij helpen? Plannen voor je bedrijf? Bel dan voor een afspraak. We bespreken graag je mogelijkheden voor een zakelijke hypotheek of andere oplossing. 

HET VERHAAL VAN EEN KLANT

Grootse plannen Het bedrijfspand van Nathan Lootsma van Frame.frl was veel te klein voor zijn ambities: de samenwerking aangaan met andere specialisten om ondernemers te ondersteunen in het ondernemerschap. Een groter bedrijfspand was een logische stap. Nathan: “Ik ben heel trots dat ik mijn nieuwe pand heb kunnen kopen met hulp van SNS.”

Waarom SNS?

Nathan legt uit: ‘‘What you see is what you get’, dát is SNS. En voor mij heel belangrijk: in de standaardvoorwaarden stond dat ik 40% van ’t pand mocht verhuren. Dat is bij geen enkele andere bank standaard. En dat is mooi, want ’t pand is voor mij alleen veel te groot. En wat ik ook goed vind bij SNS: ze publiceren openlijk alle tarieven. Kortom, een mooi totaalpakket waarmee ik met overtuiging voor SNS koos.’

Eerst de mens dan het geld

“Bij SNS hoefde ik geen financieringsmemorandum aan te leveren, wat me veel tijd en werk scheelde. Ik hoefde niet al mijn plannen op papier te zetten: alles werd gewoon besproken en als ’t matcht, dan gaan we ervoor. Er komt sowieso al veel op je pad in zo’n proces. Dan is ’t fijn dat er korte lijnen zijn en dat alles snel geregeld kan worden zonder poespas.”

Telefoonnummers:
Berend Tissen: 06 - 128 804 18
Patrick Kuijs: 06 - 235 404 80
Armand Gerrits: 06 - 208 063 92

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.