Yolt Technology Services biedt open banking-dekking van +90% in Nederland

25 februari 2020 15:07

Yolt Technology Services biedt open banking-dekking van +90% in Nederland

Yolt Technology Services (YTS), de toonaangevende open banking provider in Europa, biedt nu een bank API-dekking van meer dan 90% in Nederland.  YTS biedt API-verbindingen met de belangrijkste banken van Nederland waaronder ING, Rabobank, ABN Amro, SNS Bank, Regio Bank, ASN Bank, Bunq en Revolut. De meest recente connecties met bedrijven zoals Revolut betekenen dat YTS de meest actieve open banking service provider in het ecosysteem is met gemiddeld meer dan 14 miljoen ‘API calls’ per week.

Dit nieuws volgt op het succes in het Verenigd Koninkrijk waar YTS op dit moment 95% van de banken verbindt en bedrijven en consumenten in staat stelt om de kansen en ervaringen van open banking te ontsluiten. Op dit moment heeft YTS meer dan 500 miljoen API-calls gerealiseerd, grotendeels via Yolt, de toonaangevende smart money app. In lijn met de ambities van het bedrijf om de vooruitgang van de sector te stimuleren heeft YTS onlangs haar API opengesteld voor gelijkgestemde bedrijven die willen investeren in open banking-technologie en hun aanbod willen uitbreiden en hun dienstverlening willen personaliseren en optimaliseren.

Vanaf de introductie van de richtlijn heeft YTS het potentieel van Open Banking en PSD2 ingezien en werd zo de eerste TTP die met succes een open banking API-call tot stand bracht in 2018. Het bedrijf bouwt, beheert en onderhoudt nu ‘account aggregation services’ (AIS), ‘payment initiation services’ (PIS) en dataverrijking voor financiële instellingen en techbedrijven in Europa.

YTS is beschikbaar in de meeste landen in Europa en maakt een snelle groei door met de invoering van open banking-technologie zoals API’s in Italië en Frankrijk en verwacht een  vergelijkbare groei in andere EU-markten. YTS blijft haar aanbod uitbreiden door het ontwikkelen van dynamische oplossingen waaronder dataverrijking (‘data enrichment’) en optimalisatie zoals ‘category recognition’ en ‘merchant recognition’.

Leon Muis, Chief Business Officer bij Yolt Technology Services:

“Het is mooi om de groeiende vraag naar PSD2 API connecties te zien in onze thuismarkt Nederland. Dit toont aan dat bedrijven de voordelen van open banking ontdekken in een steeds concurrerender wordende markt. Met de Nederlandse API-connecties die nu volledig live staan voor onze Nederlandse klanten zijn we klaar om meer bedrijven in Nederland te helpen bij het investeren in de toekomst van open banking.”

Over Yolt Technology Services

Yolt Technology Services maakt haar Open Banking expertise beschikbaar voor andere bedrijven via één enkele en veilige API. Daarmee bouwt, bestuurt en onderhoudt Yolt Techology Services AIS en PIS connecties voor toonaangevende financiële dienstverleners en technologie bedrijven. Yolt Technology Services biedt haar dienstverlening in heel Europa en doet gemiddeld 14 miljoen ‘API calls’ per week. YTS is genomineerd als ‘Open Banking Product or Service of the Year’ bij de FSTech Awards 2020.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.