‘Wij helpen ondernemers misbaar te worden in hun bedrijf’

26 juni 2023 08:53

‘Wij helpen ondernemers misbaar te worden in hun bedrijf’

Veel ondernemers zijn 80 uur of meer bezig met hun bedrijf. Ze staan altijd ‘aan’, wat ten koste gaat van hun fysieke gesteldheid, hun gezin of het plezier in hun leven. Het coachingbedrijf Lifestyle of Business van John Slabbekoorn en zijn vrouw Janet leert ondernemers meer misbaar te worden in hun bedrijf, waardoor de kwaliteit van hun leven wordt vergroot. “We helpen ondernemers een 8,5 te scoren op ieder vlak van hun leven”, zegt John Slabbekoorn.

Hoe is jullie bedrijf ontstaan?

“Mijn vrouw, Janet, heeft het in 2008 opgezet en ik ben er later bijgekomen. Dat was in 2015. Daarvoor hielp ik haar ook wel. Janet is een geboren ondernemer. Ze heeft nog nooit voor een baas gewerkt. Ik wel. In 2008 was het overigens een heel ander bedrijf dan het nu is. Janet trainde toen paarden. Ze maakte wilde paarden mak, eenvoudig gezegd. Daar werd ze steeds beter in en uiteindelijk is dat wel de basis van het bedrijf zoals we dat nu hebben. Ze deed alles alleen. Maar in 2012 viel ze van een paard en brak ze een ruggenwervel. Toen was die business wel klaar.”

En wat gebeurde er in 2015?

“Ik werkte toen nog als civieltechnisch ingenieur. We hadden in die tijd een sportschool aan huis en Janet begeleidde hier atleten. Dat deed ze naast een diëtistenpraktijk. Het werd steeds drukker voor haar en begin 2015 vroeg ze aan mij of ik haar wilde gaan helpen in het bedrijf. Ze had ook al een wereldkaart opengeklapt: ‘dan gaan we alles online doen en samen de wereld rondreizen’. Dat moest ik een tijdje laten bezinken, heb ‘ja’ gezegd en eind 2015 mijn baan opgezegd.”

Wat doet Lifestyle of Business precies?

“Wij helpen ondernemers die nu vooral vakman of vakvrouw zijn, door te groeien naar de positie van leider in hun bedrijf. Zodat ze meer misbaar worden en een 8,5 scoren op ieder vlak van hun leven. Ons logo bestaat uit een stropdas en een slipper. Het is bij ons altijd die combinatie: het zakelijke en het persoonlijke. Ondernemers dienen meer misbaar te worden binnen hun eigen bedrijf, zodat ze geen slaaf meer zijn.”

En daar geven jullie workshops en één-op-éen sessies over?

“Dat is vaak meer het begin van de klantreis. Heel simpel gezegd: ons hoofdproduct bestaat uit ‘MBA op slippers’. Dat is onze ondernemersopleiding. In deze naam zit ook weer die tegenstrijdigheid. Het zakelijke, MBA, tegenover ‘op slippers’. Dat is een opleiding van een jaar voor de wat kleinere ondernemers tot zo’n 20 medewerkers. Daarnaast hebben we één-op-één coaching. We spreken hierbij met de ondernemers elke week of twee weken een uur lang. En we hebben een Mastermindgroep. Dit is een kleine groep bedoeld voor één-op-één cliënten.”

Hoe leren jullie ondernemers meer misbaar te zijn?

“Wij combineren de succes strategieën uit de Stropdaswereld, met de levenslessen uit de Slipperwereld en de winnende mentaliteit uit de Sportwereld. Dit doen we door middel van  een combinatie tussen échte coaching en consultancy vanuit onze eigen ontwikkelde methodiek die is gebaseerd op het vliegtuigmodel. In de kern van dit model hangt er een wolk achter een vliegtuig, waarin vier tegenstrijdigheden staan. Dat is de rode draad van ons werk. Allereerst Comfortabel tegenover Discomfort. Je zal altijd eerst discomfortabel moeten worden met het comfortabele. Je moet daar doorheen gaan, voordat je hiermee comfortabel wordt. Daarna volgt de tegenstrijdigheid Onbewogen Veerkracht. Als je bijvoorbeeld bezig bent met sales, krijg je misschien telkens nee te horen. Hoe onbewogen veerkrachtig ben je dan? Van daaruit volgt de tegenstrijdigheid ‘Begrensde Vrijheid’. Je hebt juist grenzen nodig om die vrijheid te kunnen ervaren. De meeste ondernemers starten hun onderneming uit een verlangen naar vrijheid. Maar dan vergeten ze vaak voor henzelf grenzen te stellen. Dan zeggen ze overal ja tegen. Op het moment dat ze met grenzen gaan werken, ervaren ze vrijheid. De moeder van alle tegenstrijdigheden is ten slotte RelaxedVlammen. Dat is wat mensen willen en de kern van ons werk. Naast deze tegenstrijdigheden focussen we ons op de vier pijlers waar iedere business mee te maken heeft: namelijk Strategie – Team – Zichtbaarheid – Geld.”

Maar nu denken sommige ondernemers misschien: coaching, dat is niets voor mij. Wat levert dat op? Is dat niet te duur?

“Sommige ondernemers zeggen inderdaad dat het zonde van hun geld is. Ze zien er nog niet de toegevoegde waarde van in. Ze zien het niet direct als investering, maar meer als kosten. Ik zie dat vaker bij ondernemers die bezig zijn met fysieke producten. Ze maken een bepaalde rekensom en denken dan: voor het bedrag dat ik aan coaching kwijt ben, kan ik een aantal producten kopen. Dat is tastbaar. Coaching is zeker in het begin vooral lucht. Je ziet niet wat je gaat kopen en garanties heb je niet. Het lijkt dus niet direct een goede investering, terwijl echt goede coaching voor rendement zorgt dat je nergens anders kunt halen.”

En wat zijn de reacties van mensen die met jou hebben gewerkt?

“Veel mensen gaan door na zes of twaalf maanden. Ze zien dat het werkt en ze willen het blijven doen. Ik heb mensen die al drie tot vier jaar cliënt van mij zijn. Als mensen bij mij stoppen, zeggen ze vaak: in het begin vond ik superspannend en het is niet goedkoop, maar ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.”

Lifestyle of Business: Wij helpen ondernemers meer misbaar worden in hun bedrijf. Door te focussen op strategie, team, zichtbaarheid en geld. Met overkoepelend leiderschap. Zodat ze leren RelaxedVlammen, (meer) misbaar worden in hun bedrijf en een 8.5 scoren op ieder vlak van het leven. Meer informatie: www.lsob.nl.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.