Werken met nearshore developers

1 februari 2022 12:05

Werken met nearshore developers

De markt voor het inhuren van geschikte developers is krap. Doordat we inmiddels gewend zijn om remote te werken, is de vraag naar nearshore developers toegenomen. Wanneer is het inhuren van een nearshore developer relevant? En wat zijn de voordelen daarvan?

Nearshore developers

Onder nearshore developers verstaan we developers die remote werken aan een IT project vanuit uit ander land, niet ver van de opdrachtgever vandaan. Te denken valt aan landen zoals Bulgarije, Kroatië, Servië, Portugal of Oekraïne. De developers werken dan remote aan uw IT project(en).

Wanneer is het inhuren van nearshore developers zinvol?

Het inhuren van een nearshore development team kan op meerdere vlakken zinvol zijn:

  • Schaarste: de meeste bedrijven kiezen voor nearshore developers omdat developers met de benodigde kennis is Nederland niet beschikbaar zijn.
  • Kostentechnisch: het inhuren van nearshore developers is op meerdere vlakken voordeliger. Je bespaart niet enkel op het uurtarief, maar bespaart ook kantoorkosten, kosten voor hardware en software.
  • Flexibel: het is makkelijk om op te schalen, maar ook om af te schalen. Doordat ze niet in een vast dienstverband werken kun je er ook weer makkelijk vanaf wanneer u ze niet meer in kunt zetten.

Wat zijn de kosten?

Aan kwalitatief goede developers hangt altijd een prijskaartje. Ook in West Europese landen. De developers worden vaak om hun kennis en ervaring ingehuurd en steeds minder op het gebied van prijs.

Voor de inhuur van senior developers uit landen als Servië, Bulgarije, Kroatië en  betaal je tussen de € 50 en € 70,- per uur. In Oekraïne ligt het uurloon wat lager en moet je denken aan € 35 tot € 55,- per uur voor een senior developer.

Wanneer je in Nederland geen geschikte kandidaat voor een functie kan vinden zijn er slechts 2 oplossingen:

  • Doorgaan met het beperkt aantal developers dat tot uw beschikking staat en accepteren dat verder groeien niet mogelijk is.
  • Nearshore developers inhuren waardoor u onbeperkt door kunt groeien. Het team is makkelijk uit te breiden maar ook op een makkelijke manier weer kleiner maken. Dit doordat je de mensen niet in een vast dienstverband voor je hebt werken maar op basis van een uurcontract.

Hoe gaat het sollicitatie proces in zijn werk?

Alles begint met een goed functieprofiel. Vanuit daar kan gekeken worden welke developers het beste aansluiten bij het functieprofiel. Bij Basers kijken we in eerste instantie naar de technical skills, dan naar de ervaring en of het werkgebied overeenkomt. Ook worden alle opleidingen doorgenomen. Wanneer er een geschikte kandidaat gevonden is, sturen we het CV door.

Bij interesse wordt er een video call gepland. Deze video call is een online sollicitatiegesprek. Wanneer nodig, is het ook mogelijk om door middel van een assessment de kennis van de developer te testen.

Wanneer u de developer in dienst wilt nemen, duurt het meestal 1 tot 1,5 maand voordat deze kan starten. Het komt zelden voor dat een ontwikkelaar op het moment niet is ingehuurd door een ander bedrijf. Afhankelijk van het gewenste contract gaat de developer dedicated en full-time voor uw bedrijf werken.  U ontvangt maandelijks een factuur over de gemaakte uren vanuit een Nederlands bedrijf.

Wanneer het u niet lukt om een openstaande functie op het gebied van IT werkzaamheden in te vullen, of wanneer u wilt kijken welke kosten u kunt besparen, neem dan contact op met Basers. Wij kijken geheel vrijblijvend of we de functie kunnen invullen met een geschikte kandidaat.

Naar alle berichten van Basers terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.