Wat kan een VPN betekenen voor je bedrijf?

2 september 2021 14:22

Wat kan een VPN betekenen voor je bedrijf?

Veel ondernemers kennen al de voordelen van het gebruiken van een VPN voor de dagelijkse werkzaamheden, maar voor andere is het nog een vaag begrip. Wij geven in dit artikel uitleg over wat het voor je bedrijf kan betekenen en hoe je de beste VPN kiest.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN maakt een beveiligd verbinding aan tussen je computer, tablet of smartphone en het internet. Hierdoor is alles wat je online doet versleuteld en kunnen andere mensen niet zien wat je aan het doen bent. Doordat deze VPN uiteindelijk verbinding maakt met een website, kan je de website doen laten geloven dat je met de locatie waar de VPN server staat verbinding maakt. Hierdoor kan je je IP-adres dus maskeren en kan je websites die alleen toegankelijk zijn voor een ander land, dus wel bezoeken.

Bescherm je gegevens tegen hackers

Hoewel je zelf er weinig van merkt als je een VPN gebruikt, zorgt deze verbinding er wel voor dat je data versleuteld is. Hierdoor is het voor hackers of andere mensen die geen goede bedoelingen hebben met je bedrijf veel lastiger om in te breken in je gegevens. Daarnaast maskeer je met een VPN je IP-adres waardoor je moeilijker te identificeren bent.

Downloaden van torrents

Heb jij een bedrijf waar torrents worden gedownload. Hoewel wij het niet aanmoedigen om torrents te downloaden, kan een VPN ervoor zorgen dat je dit wel veiliger kan doen. Doordat je namelijk niet makkelijk te identificeren bent, kunnen overheden of bedrijven er ook niet achter komen dat je bepaalde torrents download.

Hoe kies je de beste VPN?

Je dient met een aantal dingen rekening te houden bij het kiezen van een VPN. Allereerst is het goed om te analyseren of een aanbieder de juiste snelheid kan bieden. Je wil ten slotte niet dat jij en je werknemers traag internet hebben. Dit zorgt namelijk voor veel frustratie wat de werksfeer en werk productiviteit niet ten goede komt. Daarnaast is veiligheid belangrijk. Veel gratis VPN aanbieders verkopen namelijk je data door aan andere bedrijven. Hoewel er wel goede gratis vpn aanbieders zijn, raden wij aan om wel eerst een review te lezen.

Ook het aantal servers is iets om rekening mee te houden. Zo hebben veel grote vpn aanbieders wereldwijd duizenden servers verspreid over heel de wereld. Ook zijn er aanbieders met maar heel weinig servers.

De totale kosten en een no-log beleid is ook iets waar naar gekeken moet worden. Met no-log wordt er door een provider geen data opgeslagen. Hierdoor kan niemand er dus achter komen wat jij doet als je met een vpn verbinding maakt.

Een goede zakelijke VPN heb je al voor een aantal euro’s in de maand. Met dit kleine bedrag kan je je gegevens beter beschermen tegen hackers en is kan je je IP-adres maskeren. Er zijn dus veel voordelen voor ondernemers bij het kiezen van een geschikte VPN.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.