Wacht niet langer op de betalingstermijn van je factuur

16 mei 2024 09:53

Wacht niet langer op de betalingstermijn van je factuur

Ben jij een ondernemer die facturen uitstuurt? Dan heb je te maken met betalingstermijnen. In Nederland is de gemiddelde betalingstermijn 30 dagen. Dit betekent dat je na het versturen van je factuur zo’n 30 dagen moet wachten totdat je het geld op je rekening gestort krijgt. De betalingstermijn kan een financiële spagaat veroorzaken, doordat je zelf uitgaven moet maken en ondertussen wacht op de betaling van je openstaande facturen. Factoring biedt een antwoord.

Hoe werkt factoring?

Factoring houdt in dat wij jouw facturen overnemen. FreelanceFactoring betaalt de facturen binnen 24 uur en jouw opdrachtgever betaalt ons. Zo heb jij geen zorgen meer over cashflow problemen en hoef je niet meer na te denken over het debiteurenbeheer. Dat nemen wij allemaal van je over. FreelanceFactoring helpt je de focus op het ondernemen te houden.

De werkwijze

De werkwijze van factoring is simpel. Jij stuurt je factuur naar FreelanceFactoring, waarna jij binnen 24 uur je geld ontvangt. FreelanceFactoring stuurt de factuur door naar je klant. De klant betaald de factuur uiteindelijk aan FreelanceFactoring, waardoor de cirkel weer rond is.

Maak gebruik van factoring in 4 eenvoudige stappen

De voordelen van factoring

Het grote voordeel van factoring is dat de betaling van jouw factuur binnen 24 uur op je rekening staat. Maar er zijn meer voordelen. Wij sommen ze voor je op:

  • Het debiteurenbeheer wordt uit handen genomen
  • Het faillissementsrisico is verzekerd
  • Bij FreelanceFactoring heb je een flexibel contract, waardoor factoring op afroep beschikbaar is

Probeer factoring uit met één factuur

Door de flexibele samenwerking wij aanbieden is het mogelijk om zelf te bepalen wanneer je gebruik maakt van factoring en wanneer niet. Het is hierdoor zelf mogelijk factoring eens uit te proberen voor één factuur.

Heb je een vraag over factoring of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.