Waarom de kantoorschoonmaak zo belangrijk is

22 juni 2021 09:14

Waarom de kantoorschoonmaak zo belangrijk is

Veel kantoren zijn al ruim een jaar maar mondjesmaat gebruikt. De Nederlandse overheid raadde aan zoveel mogelijk thuis te werken om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, en dat is ook op grote schaal gedaan. Als over een tijdje iedereen die dat wil ingeënt is, zou het weer mogelijk zijn op kantoor te werken. Wat zal het wennen zijn om iedereen weer in levende lijve te zien! Nadat er juist veel aandacht is geweest voor het faciliteren van thuiswerk, zal er ook weer meer aandacht aan de werkplek op kantoor gegeven moeten worden. Hieronder lees je meer over het belang van het schoonmaken van het kantoor.

Beter voor de fysieke gezondheid

Samen met je medewerkers breng je dagelijks veel tijd door op kantoor. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat het er barst van de bacteriën en virusdeeltjes, die zich verder verspreiden en ontwikkelen? De werkomgeving is een bron van ziekteverwekkers, waardoor besmettingen en ziektes kunnen ontstaan. Zorg er daarom voor dat er altijd voldoende poetsdoeken en poetspapier aanwezig zijn. Bijvoorbeeld om de toiletruimtes mee schoon te houden, en de keuken, deurklinken en bureaus. Dit geldt overigens niet alleen nu in coronatijd, maar houdt de medewerkers van een onderneming over het algemeen gezonder (en zorgt daarmee voor een lager ziekteverzuim).

Beter voor de mentale gezondheid

Het zal niet verbazen dat een schoon kantoor niet alleen beter is voor de fysieke gesteldheid, maar ook voor de mentale. Een duidelijke structuur op kantoor geeft minder afleiding, waardoor mensen geordender werken. In een opgeruimd en hygiënisch schoon kantoor ervaren mensen daarom minder stress. Daarnaast zijn mensen die ongestoord kunnen werken productiever en creatiever. Dit leidt weer tot meer werkgeluk, en maakt dat mensen meer ontspannen en mentaal sterker zijn.

Een schoon kantoor is een visitekaartje van je onderneming

Een professionele indruk maken op klanten? Zeker als het gaat om zaken, is een eerste indruk essentieel. Wil je serieus genomen worden en betrouwbaarheid uitstralen? Dat doe je met een net, fris en opgeruimd kantoor.

Bespaar tijd met een net kantoor

Begrijpelijk dat je je als ondernemer liever niet met de schoonmaak bezighoudt, maar je focust op je core business. Onthoud echter wel dat je onnodig veel energie en tijd verspild door niet grondig schoon te maken. Moeten jij en je medewerkers namelijk werken in een vies en rommelig kantoor, dan zorgt dat voor irritaties. Het opruimen en schoonmaken van spullen gaat er dan voor zorgen dat je er nog meer tijd aan kwijt bent dan aan je kerntaken.

Bij sommige ondernemingen heeft de schoonmaak geen prioriteit, waardoor de rommel zich ophoopt. Hierboven heb je kunnen lezen dat een schoon kantoor diverse voordelen heeft voor een onderneming.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.