Viisi Hypotheken eerste organisatie met kunstwerk als arbeidscontract

15 juli 2022 11:57

Viisi Hypotheken eerste organisatie met kunstwerk als arbeidscontract

Kunstwerk in beperkte oplage gemaakt en gesigneerd door Joost Swarte

Wie nieuw in dienst komt bij Viisi Hypotheken zet zijn handtekening voortaan op een kunstwerk. Daarmee is de hypotheekadviesketen uniek in Nederland. Het kunstwerk is gemaakt door de beroemde Nederlandse tekenaar en grafisch ontwerper Joost Swarte, bekend van de ‘klare lijn’.  

De illustratie is speciaal voor Viisi gemaakt en gesigneerd door Swarte. Elk exemplaar is genummerd, ingelijst en kan zo aan de muur worden gehangen. Dat past bij de overtuiging van Viisi dat het aangaan van een arbeidsovereenkomst een feestelijke gebeurtenis is. Marc-Peter Pijper van Viisi: “Een arbeidscontract zou een bijzonder stuk moeten zijn, dat staat voor een nieuwe of eerste uitdaging. Niet iets wat je laat versloffen in de ladekast.”

Welkomstbrief

Vandaag zetten de eerste drie Viisionairs hun handtekening onder een welkomstbrief, waarin een aantal persoonlijke zaken staan die juridisch vastgelegd moeten worden: de startdatum en duur van het arbeidscontract, parttime/fulltime, beloning, ‘hoofdrol’ en -werkzaamheden. Pijper: “Van de ondertekening maken we ook een feestje, omdat we vinden dat je zo’n mooie mijlpaal niet ongemerkt voorbij mag laten gaan.”

Zowel het kunstwerk als de welkomstbrief verwijzen door middel van een QR code naar een openbare pagina op de website van Viisi, waarop een aantal afspraken staan waarmee de werknemer akkoord gaat. “Hoewel we zoveel mogelijk onnodige juridische teksten wilden schrappen, vinden we het wel belangrijk om bijvoorbeeld vast te leggen dat alle collega’s actief bijdragen aan een werkplek waarin ze respectvol met elkaar omgaan”, legt Pijper uit.  “Iedereen is welkom bij ons, ongeacht zijn of haar  onzekerheden, seksuele geaardheid, afkomst, religie, gewoonten, gender en unieke talenten.​​”

Klare lijn 

Dat Swarte is gevraagd om de illustratie te maken, is niet toevallig. Met zijn ‘klare lijn’, zoals ook Hergé die voor Kuifje gebruikte, staat de tekenaar voor duidelijkheid en eenvoud. Pijper: “Viisi vindt dat een arbeidscontract glashelder dient te zijn. De stijl van Swarte, technisch perfect, staat symbool voor hoe we graag werken.”

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is gespecialiseerd in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt met name starters en young professionals bij de aankoop van een woning. Alle adviseurs zijn academisch opgeleid. Viisi Hypotheken is een bedrijf met een duidelijke missie: let’s change finance. Het bedrijf heeft een zogenaamde #peoplefirst strategie, wat betekent dat eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna komen de klanten en dan pas de aandeelhouders. Viisi is dit jaar voor de vierde keer op een rij door Great Place to Work uitgeroepen tot de beste werkplek van Nederland. Dit keer voor het eerst in de categorie middelgrote bedrijven. In Europa werd het bedrijf vorig jaar ook nummer één.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.